Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοι σήμερα το απόγευμα στην «Elite»

Στις 6 μ.μ. η εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο του κλάδου μαζί με την εργοστασιακή επιτροπή

Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης για την ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες απηύθυνε ο Θ. Παφίλης
Κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης για την ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες απηύθυνε ο Θ. Παφίλης
Στο δρόμο του αγώνα συνεχίζουν να βαδίζουν οι εργαζόμενοι της «Elite». Σήμερα στις 8.30 π.μ., προχωρούν σε νέα πορεία από το εργοστάσιο στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση (σ.σ.: η χτεσινή αναβλήθηκε μετά από πρόταση του υπουργείου). Επίσης, σήμερα στις 6 μ.μ., με πρωτοβουλία της ΟΕΚΙΔΕ, του κλαδικού Συνδικάτου και της εργοστασιακής επιτροπής εργαζομένων της «Elite», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αλληλεγγύης στο χώρο του εργοστασίου (Πτολεμαίου 8, Κολωνός), όπου εργαζόμενοι, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούνται να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες της «Elite». Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής αναδεικνύοντας την ενίσχυση της ταξικής αλληλεγγύης ως προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων σε κάθε κλάδο αλλά και συνολικά των εργαζομένων.

Χτες, στο χώρο του εργοστασίου έγινε εκδήλωση - συζήτηση που οργάνωσε η ΚΟΒ Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θανάση Παφίλη. Εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο «δίκαιο και σκληρό αγώνα» των εργαζομένων ο Θ. Παφίλης τόνισε: «Το ΚΚΕ σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα λέει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για την κρίση. Το αντίθετο, πρέπει να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν ουσιαστικές αυξήσεις και να μην αποδεχθούν αυτόν τον εξευτελισμό που υφίστανται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑ.Ο.Σ. και με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θ. Παφίλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συντονισμένα πυρά που δέχονται οι εργαζόμενοι από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας, με τη συμπόρευση των δυνάμεων του «ευρωμονόδρομου», στις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στην επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στις φοροεπιδρομές, στο σχέδιο «Καλλικράτης». Και κατέληξε καλώντας τους: «Ολοι μαζί, σε συντονισμό - το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα είναι εδώ -, να παλέψουμε και για να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο αλλά και για να λυθούν τα συνολικά προβλήματα των εργαζομένων. Αυτός είναι ο ένας δρόμος. Ο άλλος οδηγεί στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και την καταστροφή. Αν όμως το αποφασίσει ο εργαζόμενος και το πιστέψει, μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Γιατί παραγωγή χωρίς τον εργαζόμενο δε γίνεται. Χωρίς τον εργοδότη γίνεται!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ