Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Σημαντικές παρεμβάσεις

Ψήφισμα - πλαίσιο με σταθερό προσανατολισμό για αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα και στις βάρβαρες συνέπειες για τους λαούς και τους εργαζόμενους κατέθεσαν οι αντιπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, που έγινε ευρύτερα αποδεκτό

Από τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της FIR
Από τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της FIR
Η ελληνική αντιπροσωπεία με τις παρεμβάσεις της στο 15ο Συνέδριο της FIR ανέδειξε και κατήγγειλε, γενικότερα, την αντισοσιαλιστική - αντικομμουνιστική υστερία και τις διώξεις κομμουνιστών αντιστασιακών - αντιφασιστών αγωνιστών, την ποινικοποίηση του κομμουνισμού - σοσιαλισμού και την απαγόρευση λειτουργίας Κομμουνιστικών Κομμάτων σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Κατήγγειλε την επιχείρηση αναθεώρησης της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και την αισχρή συκοφαντική επίθεση κατά του σοσιαλισμού με την προσπάθεια εξίσωσής του με τον εγκληματικό ναζισμό.

Με συγκεκριμένο ψήφισμα - συνολικό πλαίσιο δράσης που κατέθεσαν στο Συνέδριο οι Ελληνες αντιπρόσωποι, και στο σύνολό του είτε σε πολλά σημεία υποστηρίχτηκε από πολλούς ακόμα συνέδρους άλλων χωρών, εκτός των παραπάνω, ξεκαθαρίζεται:

Συνεχίζουμε να τιμάμε τους αντιιμπεριαλιστικούς - αντιφασιστικούς αγώνες των λαών, τους αντιστασιακούς - αντιφασίστες αγωνιστές και τα σύμβολα της Αντιφασιστικής Νίκης, της οποίας, φέτος, γιορτάζουμε τα 65 χρόνια. Διακηρύσσουμε ότι η 9η του Μάη είναι Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και πάντα ως τέτοια θα την τιμούν οι λαοί.

Σήμερα η καλύτερη τιμή στην Αντιφασιστική Νίκη και την Αντίσταση των λαών είναι να συμβάλουμε ώστε οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες των λαών μαζί με το παγκόσμιο αντιπολεμικό -φιλειρηνικό κίνημα να πάρουν μαζικό χαρακτήρα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους σε βάρος των λαών. Για να καθορίζουν οι ίδιοι οι λαοί, χωρίς ξένες επεμβάσεις και απειλές, το καθεστώς της χώρας τους.

Με την πρόταση ψηφίσματος που προτάθηκε από τους Ελληνες αντιπροσώπους στο Συνέδριο - το υπερψήφισαν 15 σύνεδροι έναντι 17 ψήφων της απόφασης του Συνεδρίου που προτάθηκε, κατ' αντιπαράθεση, από την πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης - προβάλλονται, μεταξύ των άλλων, και τα παρακάτω αιτήματα:

-- Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και να επιστρέψουν τα ξένα στρατεύματα στις χώρες τους.

-- Να σταματήσουν οι ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων.

-- Να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων και να αποκτήσουν οι τελευταίοι τη δική τους πατρίδα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

-- Να σταματήσει το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας και να απελευθερωθούν οι 5 Κουβανοί πατριώτες που κρατούνται φυλακισμένοι παράνομα στις ΗΠΑ πάνω από 10 χρόνια γιατί υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους.

-- Να φύγουν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο και να υλοποιηθούν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Συνέδριο ψήφισε, ξεχωριστά, την πρόταση με την οποία ζητείται από τις ΗΠΑ να απελευθερώσουν τους 5 Κουβανούς πατριώτες, ενώ η πλειοψηφία δεν έθεσε σε ψηφοφορία το αίτημα για έγκριση του ψηφίσματος του ΟΗΕ ενάντια στην προώθηση της αποενοχοποίησης του ναζισμού κλπ. και υπέρ της καταδίκης της αρνητικής στάσης των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ