Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Βόμβες και στις παιδικές χαρές!

Συχνά, θύματα των ιμπεριαλιστικών βομβαρδισμών στο Πακιστάν είναι μικρά παιδιά
Συχνά, θύματα των ιμπεριαλιστικών βομβαρδισμών στο Πακιστάν είναι μικρά παιδιά
ΠΕΣΑΒΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το θάνατο ακόμα και στις παιδικές χαρές σκορπούν οι βόμβες στο Πακιστάν, καθώς τα παιδιά τις μπερδεύουν με παιχνίδια, τα οποία τελικά αποδεικνύονται θανάσιμα, όπως έγινε χθες στο Νότιο Ουαζιριστάν, με αποτέλεσμα ένα παιδί να χάσει τη ζωή του και πέντε ακόμα να τραυματιστούν, σαν αποτέλεσμα του πολέμου του «αντιτρομοκρατικού» πολέμου των ιμπεριαλιστών.

Την ίδια στιγμή, η πακιστανική κυβέρνηση συνεχίζει την υποκριτική «διαμαρτυρία», για τις αμερικανικές επιθέσεις στο έδαφός της, ισχυριζόμενη ότι η κλιμάκωσή τους μετά την επίθεση κατά των πρακτόρων της CIA στο Αφγανιστάν, μπορεί να πλήξει τις σχέσεις Ισλαμαμπάντ - Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους απαντούν ότι το Πακιστάν έχει συμφωνήσει στις επιθέσεις αυτές και δε διαμαρτύρεται, ενώ στο Ισλαμαμπάντ βρέθηκε και ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ, για να «ηρεμήσει» τα πνεύματα.

Στο Αφγανιστάν οι νεκροί άμαχοι έφτασαν τους 2.412 για το 2009, την πιο θανάσιμη χρονιά για το λαό της χώρας, ως αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής αμερικανο-ΝΑΤΟικής κατοχής, παρά το ότι επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί σαν έργο των «Ταλιμπάν», που φέρονται να ευθύνονται για το 70% των νεκρών αμάχων, σε επιθέσεις, που πάντα γίνονται στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Παράλληλα, οι εντολές του αμερικανικού κατοχικού στρατού από την Ουάσιγκτον είναι να «καθαρίσει» την επαρχία Χελμάντ από τους «αντάρτες», με πολλούς να κάνουν λόγο για την πρώτη μεγάλη μάχη της αναζωπύρωσης του πολέμου, ενώ πέντε άμαχοι, δύο Αμερικανοί κατοχικοί στρατιώτες και ένας Γάλλος σκοτώθηκαν χθες σε διάφορες βομβιστικές επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ