Πέμπτη 14 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Μια «ψεύτικη πανδημία»

«Μουδιασμένη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τον τελευταίο καιρό να πληθαίνουν οι φωνές που καταγγέλλουν ότι πίσω από την πανδημία της γρίπης κρύβεται ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με πιθανόν ανθρώπινο κόστος (...) "η νέα γρίπη ήταν μια "ψεύτικη πανδημία" που προκλήθηκε από τις φαρμακοβιομηχανίες που επιθυμούσαν να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη από έναν παγκόσμιο φόβο" ισχυρίζεται ο Wolfang Wodang επιδημιολόγος (...) σχολιάζοντας το θέμα ο αναπ. καθηγητής παιδιατρικής Παναγιώτης Σπυρίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: "φοβούμαι ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και θα αποκαλυφθούν πολλά που θα μας εκπλήξουν. Κάποιοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν γιατί όλη αυτή η ιστορία ταλάνισε την ανθρωπότητα χωρίς να υπάρχει λόγος. Είναι υπεύθυνοι η ΠΟΥ και το CDC αλλά και όσοι τους ακολούθησαν αβασάνιστα (...) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου διαχώρισε τη θέση της δηλώνοντας ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

«Τεχνικά λάθη»

«Η τροπολογία για τη μεταβολή του φορολογικού καθεστώτος των γονικών παροχών παρ' ότι επιβεβλημένη απεδείχθη τεχνικά και νομικά προβληματική. Αντίστοιχα τεχνικά λάθη έκρυβε και η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες και πολλές αναφορές στον Τύπο και στα Μέσα Ενημέρωσης για να γίνουν αντιληπτά τα λάθη και να επιχειρηθεί η διόρθωσή τους. Λογικές ίσως οι αρρυθμίες στη λειτουργία της κυβέρνησης τους πρώτους μήνες. Ωστόσο είναι ασυγχώρητες γιατί προκαλούν σύγχυση και κλονίζουν την πίστη των πολιτών» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

Ανασάνανε... τα κέρδη

«Ηταν ανάσες, ωστόσο, το επίδομα αλληλεγγύης, η αλλαγή στο καθεστώς των προσλήψεων, η μάχη για την αξιοπιστία, η δρομολόγηση μεταρρυθμίσεων στη διοίκηση με το "Πρόγραμμα Καλλικράτης", η δημόσια διαβούλευση για τα μεγάλα θέματα, οι ανοιχτές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Θα μπορούσε να ανασάνει καλύτερα η χώρα, αν η κυβέρνηση δεν παρουσίαζε φαινόμενα δυσλειτουργίας και διγλωσσίας, απέφευγε τα λάθη, όπως αυτό για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και είχε πετύχει καλύτερο συντονισμό στη λειτουργία της. Οι πολίτες θα μετρήσουν τα συν και τα πλην» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ