Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ο μονόδρομος του αγώνα

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Με βαθιά συγκίνηση και βάσιμη ελπίδα, από την κοινή - ίσως - αλλά ουσιαστικής βαρύτητας θέση ενός απλού μέλους του Κόμματος, νιώθω την ανάγκη να χαιρετίσω την έναρξη του 16ου Συνεδρίου μας.

Τολμώ να αρθρώσω δημόσιο λόγο, όχι από προσωπική φιλοδοξία, αλλά για να αποδειχθεί έμπρακτα ότι είμαστε το μόνο κόμμα που έχει όντως ανατρέψει και αντιστρέψει την ηγεμονική - καπιταλιστικού τύπου ιεραρχία και έχει προσδώσει στη βάση του κυρίαρχη θέση και αξία.

Οι Θέσεις του Κόμματος - που πρόσφατα κυκλοφόρησαν - είναι ομολογουμένως οι πιο προωθημένες και επεξεργασμένες σε έκταση αλλά και σε βάθος, παρά ποτέ.

Με διαύγεια και επίγνωση της κρισιμότητας των αιχμηρότατων προβλημάτων της εποχής και της κοινωνίας μας, οι θέσεις καλύπτουν όλο το φάσμα του τρέχοντος προβληματισμού. Είναι βέβαιο ότι η απήχησή τους θα ήταν εξασφαλισμένη, αν τύχαιναν της κατάλληλης διάδοσης.

Παράλληλα, η έντονη δραστηριοποίηση του Πανεργατικού, Αγωνιστικού Μετώπου με στόχο τη χρεοκοπία των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης, αποτελεί υποθήκη θετικών εξελίξεων στην πολιτική ζωή. Με σωστό συντονισμό και κοινή δράση, προϋπόθεση των οποίων είναι η άρση της καχυποψίας ενάντια στο Κόμμα, πράγμα που θα επιτευχθεί με τη διεύρυνση της λαϊκής βάσης και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με όλες τις παραγωγικές τάξεις. Ο ορίζοντας του Κόμματος τον 21ο αιώνα, όχι μόνο δε θα συρρικνωθεί - παρά τις δυσοίωνες «προβλέψεις» των πολιτικών αναλυτών της άρχουσας τάξης - αλλά θα πλατύνει και θα αγκαλιάσει με την αλήθεια του τις γενιές του μέλλοντος...

Για τον εξανθρωπισμό της ζωής και την έξοδο από το τέλμα της θλιβερής πραγματικότητας, η μόνη επιλογή σύντροφοι, είναι η προσχώρηση στο Κόμμα, η υποστήριξη των Θέσεών του. Πρέπει κάποτε η ΦΩΝΗ μας να γίνει κραυγή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των όσων απαράγραπτα δικαιούμαστε, αλλά ανενδοίαστα και απροσχημάτιστα μας στερούν.

ΗΒΗ ΜΟΥΛΑ - ΚΟΥΤΟΥΦΑΡΗ

ΚΟΒ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - ΑΤΤΙΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ