Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τα τραπεζικά χρέη

Ολοκληρώθηκε - με τη συζήτηση των άρθρων - χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας για τη «Ρύθμιση Επιχειρηματικών και Επαγγελματικών οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα».

Απαντώντας στις επικρίσεις για την αποστολή του νομοσχεδίου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη υποστήριξε ότι έπρεπε να σταλεί «γιατί η ΕΚΤ είναι εταίρος της κυβέρνησης» υποστηρίζοντας παράλληλα πως «η ΕΚΤ καταθέτει μια γνώμη, δε νομοθετεί».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «οι όποιες πιέσεις ασκεί η ΕΚΤ έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση των συμφερόντων των τραπεζών και όχι γιατί η κυβέρνηση αμφισβητεί τη δοσμένη δράση και λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος». Συνολικά για το νομοσχέδιο, κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει τα χρηματικά όρια ρύθμισης των χρεών των επιχειρήσεων προκειμένου να αφορά όντως τις πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Επίσης τόνισε ότι από τις ρυθμίσεις «αποκλείετε ετσιθελικά όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», την ίδια στιγμή που στο νομοσχέδιο υπάρχει «σκανδαλώδης διάταξη» και «φωτογραφική ρύθμιση» για τις πυρόπληκτες περιοχές η οποία επιτρέπει την επιδότηση μεγάλης επιχείρησης κατεψυγμένων προϊόντων στην Αιγιάλεια, η οποία δεν έπαθε απολύτως τίποτε από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ