Παρασκευή 15 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αθωώνει την κυβερνητική στρατηγική

Την ενιαία στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προεξόφλησε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ, τη στιγμή που βουλευτές προερχόμενοι από την «Ανανεωτική Πτέρυγα» του κόμματος έχουν αφήσει ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο ακόμα και της μη συμμόρφωσής τους σε μια απόφαση καταψήφισης του Κ. Παπούλια.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αλ. Τσίπρας αναπαρήγαγε τα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα για μια πιο «διεκδικητική πολιτική» της κυβέρνησης απέναντι στην ΕΕ, ώστε να μην «πηγαίνουν ο ένας μετά το άλλον υπουργοί της χώρας εκεί και έρχονται πίσω υποτιμημένοι και εξεφτελισμένοι».

Αποσιωπώντας πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από ευρωενωσιακές συνθήκες, πολλές από τις οποίες έχει υπερψηφίσει ο ΣΥΝ, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε «το να έρχονται εδώ επίτροποι δευτεροκλασάτοι και τριτοκλασάτοι της Κομισιόν και να κάθονται σούζα οι υπουργοί, είναι κάτι το οποίο δεν μας τιμά ως χώρα». Την ώρα μάλιστα που η αντιλαϊκή πολιτική καλπάζει, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να «συγκρουστεί με όσους δημιούργησαν την κρίση», δηλαδή με εκείνους τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί η στρατηγική της.

Και ενώ η λογική της «προγραμματικής αντιπολίτευσης» του ΣΥΡΙΖΑ δίνει και παίρνει, η Γραμματεία του σχήματος ανακοίνωσε χτες ότι «οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες ή εκκλήσεις για συνεργασίες στη λογική της "κεντροαριστεράς" ή για "εθνική συνεννόηση" και "κοινωνική συναίνεση", είναι ριζικά αντίθετες με τη λογική μας. Πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ