Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΤΑΣΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ (ΟΙΣΤΡΟΥ), και για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων.

Ανδρέας Δενεζάκης

***

φωτό

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ γεννήθηκε στον Κακόβατο Ηλείας το 1919 και πέθανε το 1999. Αξιο στέλεχος του ΚΚΕ και παράδειγμα σεμνού αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Πολέμησε ξυπόλυτος πάνω στα χιόνια με κρυοπαγήματα για μια καλύτερη Ελλάδα και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στις ιδέες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του και οι κόρες του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ζαχάρως.

***

φωτό

Ο σύντροφός μας ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, «έφυγε» ξαφνικά, στις 7 Γενάρη 2010, από κοντά μας. Σκληρός και πικρός αυτός ο πρόωρος αποχωρισμός ενός συντρόφου που είχε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του. Ο σ. Γιώργος Μεταξάς, παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, πήρε από νωρίς το δρόμο του αγώνα. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ από το 1975 και συνέχισε την κομματική αγωνιστική του πορεία μέχρι το τέλος της ζωής του. Σε αυτήν την πορεία συνέβαλε θετικά κομματικά και συνδικαλιστικά στον αγώνα, μέσα από το δύσκολο χώρο του ΟΤΕ. Διακρινότανε για το πείσμα, το δυναμισμό του στην πάλη για την επιτυχία των στόχων της οργάνωσης και της παράταξής μας.

Εμείς οι σύντροφοί του -παλιοί και νέοι- αισθανόμαστε βαθιά λύπη και πίκρα για τον αποχωρισμό αυτό. Στη δύσκολη συνέχεια, ο σύντροφος θα μας λείψει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πάρουν σάρκα και οστά οι αποφάσεις του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα ορθώσουμε μέτωπο στον αντικομμουνισμό που εξαπέλυσε το Κεφάλαιο σε όλον τον κόσμο για να "κρύψει" και να συκοφαντήσει το όραμα του σοσιαλισμού.

ΔΟΥΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
ΔΟΥΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, οι σύντροφοί του από τις ΚΟ ΟΤΕ του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, το ποσό των 850 ευρώ.

  • Επίσης, στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, οι φίλοι και σύντροφοί του στους αγώνες, Μαριάνθη Αγραφιώτη, Λένα Γαζετα, Δέσποινα Μπουρέκα, Μαρία Νηστικάκη, Βάλια Παπαϊωάννου, Γιάννης Σταθελάκης, Στράτος - Φαίη Σαρίγλειου, Χάρης Φρούσιος, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 295 ευρώ.
  • Ακόμη, στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Φωτό 2

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗ, η αδερφή του Καλομοίρα και ο γαμπρός του Σωτήρης Κράνιας, καθώς και στη μνήμη του φίλου τους και συναγωνιστή του ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΗΓΑ, δασκάλου από χωριό Κακόρεμα της επαρχίας Πυλίας, προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

***

Στη μνήμη αυτών των ανθρώπων που με κίνδυνο της ζωής τους συνεργάστηκαν και βοήθησαν αντάρτες του ΔΣΕ το 1950, των: ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΕΦΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΕΜΠΑΤΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΟΥΔΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΩΤΑ, όλοι τους από το Αγιόφυλλο Τρικάλων... Εμείς τα τμήματα των ανταρτών του ΔΣΕ που μετά το Γράμμο - Βίτσι, μείναμε πίσω στην Ελλάδα, περιοχή Χασίων, μέχρι νεωτέρας εντολής. Και, μετά το βαρύ χειμώνα, όσοι γλυτώσαμε από τις αγριότατες επιθέσεις του εχθρού, ενώ είμαστε μέσα στο χιόνι, νηστικοί κλπ. Και όταν το δεκαμελές τμήμα μας αποφασίσαμε και πρωτοσυνδεθήκαμε μαζί τους, το Μάρτη του 1950, ζητώντας τη βοήθειά τους. Ψωμί! Οχι μόνον δε μας πρόδωσαν, αλλά με θέληση και αποφασιστικότητα μάς βοήθησαν όσο μπορούσαν με λίγα τρόφιμα, κόβοντας και από το υστέρημά τους, με πληροφορίες και ό,τι άλλο τους ζητήσαμε σε εκείνη την περίοδο βαθιάς παρανομίας που δουλεύαμε κάτω από τη μύτη του εχθρού. Μας βοήθησαν παρ' όλο που ήξεραν τι τους περίμενε αν τους ανακάλυπταν, η αστυνομία, οι Μάϋδες και ο στρατός, πως δίνουν πληροφορίες και τροφοδοτούν μαχητές του ΔΣΕ, τους μήνες Μάρτη, Απρίλη και Μάη του 1950.

ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Στην άσβεστη μνήμη τους, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, και για την ανέγερση του Μνημείου του ΔΣΕ στη Φλώρινα, 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ηλιούπολης.

Μανώλης Γιώργος

***

φωτό

Την 29/12/2009 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο αγαπημένος μου σύντροφος, για 66 χρόνια μαζί, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, μεγάλος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, που πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του σε εξορίες και φυλακές. Ηταν πρωτοπαλίκαρο του ΕΛΑΣ, στρατιωτικός ακόλουθος του Σαράφη και του Μάντακα.

Η σύζυγός του Παναγιώτα Γιαννοπούλου

***

φωτό

Στις 4 Γενάρη 2009 συμπληρώνονται είκοσι δύο (22) χρόνια από τότε που μας αποχαιρέτισε για πάντα ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και λογοτέχνης ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ (Φ. ΚΕΜΕΡΙΩΤΗΣ).

Στην ακριβή του μνήμη, συνοδό της ζωής μας, προσφέρουμε - μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ - 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, για την επιτυχία των στόχων του και την απόκρουση της αντικομμουνιστικής επίθεσης στο Κόμμα των αγώνων και των θυσιών για το καλό του λαού μας.

Η σύζυγός του Μένια Παπουτσή

η κόρη του Γεωργία Μπούκουρη

και ο γαμπρός του Ανδριανός


ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΗΓΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ