Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
Απάντηση σε κατασταλτικά μέτρα και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την κατάσταση στην Υεμένη

Η Υεμένη εξελίσσεται σε νέο μέτωπο για την εδραίωση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας
Η Υεμένη εξελίσσεται σε νέο μέτωπο για την εδραίωση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, με σχετική παρέμβασή του σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια των δηλώσεων της Υπατης Εκπροσώπου της Ενωσης για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας και Αντιπροέδρου της Επιτροπής, σχετικά με την κατάσταση στην Υεμένη, ανέφερε τα εξής:

«Ο λαός της Υεμένης είναι θύμα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και επεμβάσεων. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ, υποδαυλίζουν εθνικές, φυλετικές και θρησκευτικές αντιθέσεις. Χρησιμοποιούν συχνά τη στρατιωτική δύναμη. Υπονομεύουν κάθε δυνατότητα για ειρηνική και πολιτική επίλυση των διαφορών.

Ο λαός της Υεμένης, όπως οι λαοί του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Πακιστάν, οι λαοί της Μ. Ανατολής και άλλοι λαοί, πληρώνει το βαρύ τίμημα του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων για τον έλεγχο σημαντικών πετρελαϊκών κοιτασμάτων και ενεργειακών δρόμων.

Η κατάσταση και οι εξελίξεις στη χώρα αυτή ήταν πάντα το αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών επιλογών και της οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο βαθιά αντιδραστικό, αντιλαϊκό καθεστώς.

Η πλούσια χρηματοδότηση και αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ με πρόφαση την καταπολέμηση της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ταυτόχρονα με το χαρακτηρισμό της Υεμένης ως χώρας που υποθάλπει την τρομοκρατία, ο βομβαρδισμός περιοχών της χώρας από δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας με τη συνδρομή των ΗΠΑ και η παρουσία ξένων στρατευμάτων διατηρεί ανοικτή την πιθανότητα για κλιμάκωση της ανοικτής στρατιωτικής ιμπεριαλιστικής παρέμβασης.

Αυτό δείχνει η κλιμάκωση της τρομοϋστερίας και τα νέα κατασταλτικά μέτρα με αφορμή τη βομβιστική απόπειρα στο αεροπλάνο της "ΔΕΛΤΑ".

Οι λαοί πρέπει να απαντήσουν ενισχύοντας τον αγώνα ενάντια στα κατασταλτικά μέτρα και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ