Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Συντονίζουμε τα βήματά μας με όλο το ταξικό κίνημα»

Κρίσιμος σταθμός για τον κλάδο αναδεικνύεται η απεργία στις 10 Φλεβάρη, αμέσως μετά το 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας που ξεκινά την Παρασκευή

«Συντονίζουμε τα βήματά μας με όλο το ταξικό κίνημα που δεν υποτάσσεται, δε συμβιβάζεται, που αρνείται να πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση του κεφαλαίου».

Με αυτά τα λόγια η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλεί όλους τους οικοδόμους, τους εργάτες στις οικοδομές και τα συναφή επαγγέλματα να πάρουν μαζικό μέρος στην απεργία στις 10 Φλεβάρη. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και εντείνονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του 22ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας (22-23-24 Γενάρη, Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» Δήμου Νίκαιας), που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τους αυριανούς αγώνες των εργατών του κλάδου, σε ταξική κατεύθυνση, στη βάση της σφυρηλάτησης της ενότητας των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση. Ετσι η επιτυχία του Συνεδρίου και η μαζική συμμετοχή των εργατών στην οικοδομή στην απεργία, εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο, της ριζοσπαστικοποίησης και πολιτικοποίησης των αγώνων, στην κατεύθυνση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η απεργία στις 10 Φλεβάρη - ως συνέχεια αυτής στις 17/12 - επιβάλλεται από την «κατάσταση που διαμορφώνεται με τη συντονισμένη και γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε από το μαύρο μέτωπο ΣΕΒ - ΓΣΕΕ - Κυβέρνησης, που αν δεν την ανακόψουμε, η ζωή μας θα γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη».

Η Ομοσπονδία σημειώνει πως δεν πρέπει να υπάρχει «καμιά αυταπάτη - καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» και τονίζει: «Σήμερα θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον του κλάδου, των παιδιών μας, γενικά της εργατικής τάξης. Θα κρίνουμε τη στάση και την τακτική των κομμάτων που πριν τέσσερις μήνες διεκδικούσαν την ψήφο μας. Θα κρίνουμε τη στάση κάθε παράταξης στο εργατικό κίνημα. Σε τελική ανάλυση, θα κρίνουμε ποιος είναι με ποιον. Ποιος είναι με το κεφάλαιο και ποιος με τους εργάτες».

Και σε άλλο σημείο, υπογραμμίζει: «Επιβάλλεται με σταθερή πορεία ο κλάδος μας, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, να παλέψουμε για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, για υπογραφή Εθνικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες της εργατικής τάξης και όχι την ανάγκη αναπαραγωγής του κεφαλαίου. Να αναπτύξουμε δράση για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, την ανακούφιση των ανέργων, για τη συσπείρωση πλατύτερων δυνάμεων με τις δυνάμεις του ταξικού εργατικού κινήματος, για να δυναμώνει το μέτωπο της αντίστασης, της σύγκρουσης, της ανατροπής, της απαλλαγής από τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ