Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο δημόσιος φορέας λύση για την ακτοπλοΐα

Να καταδικάσουν την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου καλεί με ανακοίνωσή της τους κατοίκους η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση της εργοδοσίας του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» να μη «δένει» στο νησί.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ΝΕΛ, αν και πήρε έγκριση για ακινησία του πλοίου, με αιτιολογία την ετήσια συντήρηση και επιθεώρηση που προβλέπεται από το νόμο (που ευνοεί τους εφοπλιστές), δεν αντικατέστησε το πλοίο, αφήνοντας Λήμνο, Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα, με μόνο δρομολόγιο τη βδομάδα από το πλοίο «Ταξιάρχης». Η συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης που προκαλούν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ, μαζί με την εφοπλιστική ασυδοσία, αναδεικνύει παράλληλα τον εφιάλτη της απομόνωσης που αντιμετωπίζουν μια σειρά νησιών.

Η Αχτιδική Επιτροπή καλεί τον λημνιακό λαό «να παλέψει μέσα από τα μέτωπα των εργαζομένων και των αγροτών, του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ, για δημόσιο φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, καθημερινά δρομολόγια με ασφαλή και σύγχρονα πλοία και υποδομές που θα επιτρέπουν την ασφαλή προσέγγιση του λαού στα λιμάνια του νησιού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ