Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ισχυρότερα και περισσότερα μπλόκα

Αγωνιστική κάθοδος των αγροτών της Πέλλας

Απτόητοι παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση παρέμεναν και χτες στα διαρκώς ενισχυόμενα μπλόκα του Ορμενίου και της Κορνοφωλιάς οι αγρότες του Εβρου, που μαζικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Ενότητα». Από χτες οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έχουν παρατάξει δεκάδες τρακτέρ στην παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στον κόμβο της Χαλκηδόνας και στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στα διόδια των Μαλγάρων. Μέχρι το βράδυ ενισχύονταν τα δύο μπλόκα από τρακτέρ παραγωγών των γύρω χωριών.

Οι αγρότες της Καβάλας παρέμεναν στην Εγνατία οδό στον κόμβο της Χρυσούπολης Καβάλας. Αλλοι συναδέλφοί τους συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Αμφίπολης, ενώ για τέσσερις ώρες έκλεισαν και την παλιά Εθνική στα Κερδύλλια. Αποκλεισμένο ήταν και χτες το Τελωνείο του Προμαχώνα από αγρότες του Νομού Σερρών, που έκλεισαν επίσης την παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας. Αλλοι αγρότες του νομού έχουν στήσει μπλόκο στο Στρυμονικό, στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών. Οι αγρότες της Δράμας προχώρησαν σε πολύωρο κλείσιμο του Τελωνείου Εξοχής και οι αγρότες του Κιλκίς του Τελωνείου της Δοϊράνης. Επίσης οι αγρότες της Χαλκιδικής παρέμεναν στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

Οι αγρότες της Καστοριάς παρέμεναν στην Εθνική οδό στον κόμβο Βογατσικού και οι αγρότες των Πρεσπών ήταν συγκεντρωμένοι με τα τρακτέρ τους στο δρόμο που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής. Επίσης στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης παρατάχθηκαν χτες αγρότες της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα. Σήμερα το πρωί αγρότες της Φλώρινας αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς το τελωνείο της Νίκης.

Αγρότες της Πέλλας

Δυναμικές αναμένεται να είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Πέλλας που αρχίζουν σήμερα.

Σε αγροτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μενηίδας οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μενηίδας, Σκύδρας, Μ. Αλεξάνδρου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Πέλλας αποφάσισαν να βγουν από σήμερα οι αγρότες της Πέλλας με τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας - Φλώρινας, στον κόμβο του Μαυροβουνίου, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ