Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Δε θα πειραχθεί ούτε ένας απεργός

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έκανε χτες το ΠΑΜΕ, ενάντια στην επιχείρηση τρομοκράτησης απεργών

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή παρέμβαση
Η ταξική αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης στην επίθεση που δέχεται δεν εξαρτάται από νόμους, ούτε από τις διαθέσεις των απεργοσπαστικών μηχανισμών του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Η απεργία και κάθε μορφή πάλης δεν είναι νομικό κατασκεύασμα, αλλά δικαίωμα που οι εργάτες κατέκτησαν με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες.

Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που τόλμησε να εγκαλέσει εργαζόμενους που συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, στις 17 Δεκέμβρη 2009. Με έγγραφό της η διεύθυνση νομικών υπηρεσιών χαρακτήρισε την απεργία παράνομη επειδή έγινε «υπό την αιγίδα του ΠΑΜΕ», όπως σημειωνόταν. Μάλιστα, εκπρόσωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν να ...μεταπείσουν απεργούς ώστε να δηλώσουν ότι έλειψαν επειδή είχαν πάρει άδεια. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως η μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη θα καθυστερήσει ένα χρόνο.

Η χτεσινή κινητοποίηση παρέδωσε κρυστάλλινη τη δέσμευση, που στις 17 Δεκέμβρη είχαν πάρει πανελλαδικά οι απεργοί: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία να μην τολμήσουν να σηκώσουν χέρι σε απεργούς. Θα έχουν να αντιμετωπίσουν το εργατικό κίνημα». Ταξικά συνδικάτα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει», σύνθημα με το οποίο μπήκαν στα γραφεία της Εταιρείας και διατράνωσαν ότι θα σταθούν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, Α. Βαρθολομαίο, απαίτησαν να σταματήσουν οι απειλές στους εργαζόμενους. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση, ο πρόεδρος της Εταιρείας δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά κύρωση.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Β. Μεσάδου, εργατοτεχνίτη στην ΕΥΔΑΠ: «Ολοι οι συνάδελφοι που απέργησαν, εμμένουμε στη θέση μας, είμαστε απεργοί, το θεωρούμε τιμή μας (...) και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανεξάρτητα από τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ