Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΚΟ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κενό γράμμα οι υποσχέσεις για τον παιδίατρο

Εγκληματική αδιαφορία για την υγεία και ζωή των 600 παιδιών της Ιθάκης επιδεικνύει το υπουργείο Υγείας, αφού - παρά τις υποσχέσεις για λύση του προβλήματος - το νησί εξακολουθεί να παραμένει χωρίς παιδίατρο.

Τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι και μαζικοί φορείς της Ιθάκης πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας ότι το νησί - που είναι απομονωμένο από μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες και δε διαθέτει ούτε έναν ιδιώτη παιδίατρο - παραμένει χωρίς παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας για δυο χρόνια και μάλιστα εν μέσω της πανδημίας της «νέας γρίπης». Μετά τις κινητοποιήσεις, η υπουργός Υγείας ανακοίνωσε (2.12.2009) ότι προκηρύσσεται η θέση του παιδιάτρου και ότι έδωσε εντολή για απόσπαση παιδιάτρου από το νοσοκομείο της Πάτρας. Ομως και αυτή η προσωρινή ...λύση κράτησε μόνο για δυο βδομάδες, αφού από τις 21 Δεκέμβρη δεν έχει πάει στο νησί παιδίατρος.

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο της έλλειψης παιδιάτρου και όχι μόνο, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκείται και στον τομέα της Υγείας. Χωρίς κεντρικό σχεδιασμό ωθούν στο μαρασμό και την απαξίωση Κέντρα Υγείας της περιφέρειας και σπρώχνουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην υγεία και την περίθαλψη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ιθάκης του ΚΚΕ. Τονίζει ότι οι υποσχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αποδείχτηκαν «κενό γράμμα» και καλεί το λαό της Ιθάκης «να αποδοκιμάσει αυτές τις πολιτικές, να μην πιστεύει τις μπλε και πράσινες υποσχέσεις που αβασάνιστα και χάριν της υποστολής των αγώνων δίνονται, να στηρίξει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσει η Επιτροπή Αγώνα». Τέλος, να παλέψει στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό κίνημα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη, πλήρως εξοπλισμένες μονάδες υγείας σε όλα τα επίπεδα, για την άμεση επάνδρωση του ΚΥ με παιδίατρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ