Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Εν μέσω διαδηλώσεων

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.--

Σειρά κινητοποιήσεων πραγματοποιούν αυτές τις μέρες οι διαδηλωτές του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, γνωστός ως «κόκκινα πουκάμισα από το χρώμα των ρούχων που φορούν τα μέλη του στις δημόσιες εκδηλώσεις, οπαδοί του εξόριστου - κατηγορούμενου για σκάνδαλα διαφθοράς - πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα.

Την ερχόμενη βδομάδα σχεδιάζουν μια συμβολή κατάληψη του αεροδρομίου της Μπανγκόκ, ωστόσο διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επαναληφθεί ο αποκλεισμός που έγινε πέρυσι με πρωτοβουλία των πολιτικών τους αντιπάλων που σήμερα βρίσκονται στην εξουσία. Οι οπαδοί του Ενιαίου Μετώπου για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD) - όπως είναι το επίσημο όνομα των «κόκκινων πουκαμίσων» - διαμαρτύρονται για την αποτυχία της κυβέρνησης να προσάγει σε δίκη τους διαδηλωτές με τα «κίτρινα πουκάμισα» (της Λαϊκής Συμμαχίας για τη Δημοκρατία) που είχαν κλείσει δύο αεροδρόμια το Δεκέμβρη του 2008. Ο αποκλεισμός αυτός είχε οδηγήσει τη χώρα σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς και στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ταϊλάνδης.

Πάντως, έχουν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες σε συμβολικά μέρη όπως τα γραφεία της Εκλογικής Επιτροπής και του Μυστικού Συμβουλίου, ένα Σώμα συμβούλων του βασιλιά της χώρας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διοργανώνεται διαδήλωση στην επαρχία Τσανταμπούρι, αλλά και στα μέσα του Φλεβάρη αναμένονται μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ