Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Νέα μηνύματα αλληλεγγύης

Με αποφασιστικότητα συνεχίζουν την πολυήμερη απεργία τους οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες της Νέας Μηχανιώνας, έχοντας στο πλευρό τους, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς, στις απειλές, στις δικαστικές αγωγές, ακόμα και στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που κινητοποιούν οι μεγαλοπλοιοκτήτες προκειμένου να σπάσουν τον αγώνα τους.

Τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των Αιγύπτιων αλιεργατών, για το δικαίωμά τους σε αξιοπρεπή μισθό και ζωή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ τονίζοντας ότι το σύνθημα αυτό έγινε πράξη, στη Νέα Μηχανιώνα.

«Ηθικά και πολιτικά το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει το στόχο για νίκη των Αιγύπτιων αλιεργατών απέναντι στην επίθεση που δέχονται από τους πλοιοκτήτες», επισημαίνει το ΔΣ της ΕΛΜΕ - ΚΙ. Τονίζει ότι είναι επαίσχυντο το εργοδοτικό αίτημα «να δεχθούν οι εργάτες να προσλαμβάνονται μετά από έγκριση του εργοδοτικού σωματείου Αλιεργατών Μηχανιώνας, να δεχθούν να μην έχουν σχέση "με κανένα ελληνικό πολιτικό κόμμα ή όργανο που σχετίζεται με εργασιακές υποχρεώσεις και δικαιώματα". Είναι φανερό πόσο έχει ενοχλήσει το ταξικό σωματείο που στήθηκε μέσα στο καμίνι της πάλης για την οργάνωση της αντίστασης στην εργοδοτική επίθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ