Πέμπτη 21 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ
Ζητούν «εγκράτεια» και «υπευθυνότητα»

Η απεργία στις 10 Φλεβάρη να δώσει απάντηση στις προκλήσεις των εφοπλιστών, τονίζουν ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Τα «δόντια» τους συνεχίζουν να δείχνουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές, απέναντι στους ναυτεργάτες και τους νησιώτες, με αιχμή τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ακτοπλοΐας. Χτες επανήλθαν με νέα ανακοίνωση με την οποία, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση και πατώντας στη φιλοεφοπλιστική πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην τακτική της υποταγής της πλειοψηφίας της ΠΝΟ, απειλούν να τσακίσουν το σύνολο των συγκροτημένων ναυτεργατικών δικαιωμάτων και να απορυθμίσουν πλήρως τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετατρέποντας τους νησιώτες σε ομήρους τους.

Αξιώνουν να τεθούν ως «σημεία εκκίνησης» στις διαπραγματεύσεις με την ΠΝΟ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του 2010 «1.400 ευρώ ως ελάχιστες μηνιαίες αποδοχές, αλλά και την κατάργηση της δεκάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης και επάνδρωσης των πλοίων και της ελληνομάθειας»! «Για μια ευρωπαϊκών προδιαγραφών Επιβατηγό Ναυτιλία». Δηλαδή, να δρομολογούν αυτοί τα πλοία τους, όποτε θέλουν, για όποιο προορισμό τους συμφέρει, με πληρώματα, χαμηλόμισθα, ανασφάλιστα χωρίς συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Να αποδεχτούν, με άλλα λόγια, οι ναυτεργάτες τον «σφαγιασμό» τους και οι νησιώτες τον εφιάλτη του αποκλεισμού, στο όνομα του κοινοτικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Αξιοποιώντας το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να περάσει την αντεργατική καταιγίδα αναφέρει εξίσου προκλητικά: «Σε αυτή τη δύσκολη χρονιά για όλους τους Ελληνες πρέπει να δείξουμε εμπράκτως εγκράτεια και πάνω απ' όλα υπευθυνότητα» και ότι δεν μπορούν οι ναυτεργάτες να «ζητούν ιδιαίτερη μεταχείριση σε μία εποχή που όλοι οι Ελληνες δίνουμε τη μάχη της επιβίωσης σε ένα προβληματικό οικονομικό περιβάλλον»!

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στον Πειραιά, με παρακαταθήκη την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση να οργανώνουν δυνάμεις και να προετοιμάζουν την απεργία στις 10 Φλεβάρη, ενάντια στην επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η ευρεία σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών την Τετάρτη 27 Γενάρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ