Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Αγνωστος ο χρόνος ολοκλήρωσης

Icon

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα για τον καθαρισμό της Εθνικής Οδού και την άρση της επικινδυνότητας μετά την κατολίσθηση στο ύψος των Τεμπών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης που κατέθεσε η ΝΔ, ωστόσο «μάσησε τα λόγια του», σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θα απαιτηθεί για να παραδοθεί ο δρόμος με ασφάλεια στην κυκλοφορία. Την έντονη, πάντως, ανησυχία του, τόσο για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος, όσο και για τα επίπεδα ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Ρέππας, που πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι είναι εφικτό να ανοίξει ο δρόμος μέχρι το Πάσχα, χτες υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ιδιωτικής κοινοπραξίας, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως το Μάη, ενώ σε άλλα σημεία της παρέμβασής του έκανε λόγο για ολοκλήρωση το καλοκαίρι... «Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου, δήλωσε, θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του παραχωρησιούχου και την ενίσχυση στο εργατικό δυναμικό των εργοταξίων, αλλά και από το τι θα συναντήσουν κατά τη διαδικασία αυτή, αφού η μελέτη σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται εν θερμώ».

«Υπάρχουν τεράστιες, διαχρονικές ευθύνες και στα δύο κόμματα και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ», επισήμανε στην παρέμβασή του ο Αντ. Σκυλλάκος, επεξηγώντας ότι συμφωνούν και παραδίδουν τα έργα στους ιδιώτες να τα κατασκευάσουν χωρίς έλεγχο και βάζοντας ακριβά διόδια, όταν δε βάζουν από την τσέπη τους ούτε το 10%. «Υπογράφτηκε μία σύμβαση, τόνισε. Τι έκανε η ΝΔ, για να εφαρμοστεί αυτή η σύμβαση, όσον αφορά την ασφάλεια του σημερινού δρόμου; Δεν έκανε απολύτως τίποτα. Τι έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Κάποια επιστολή!», τη στιγμή που «θα μπορούσαν να επιβάλλουν κυρώσεις και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Επισήμανε την ανησυχία του ΚΚΕ σε σχέση με τις αόριστες προθεσμίες για το άνοιγμα του δρόμου, ενώ δήλωσε ανήσυχος και για το θέμα της ασφάλειας, σημειώνοντας πως «η εταιρεία πριν από λίγο καιρό έβγαλε ανακοίνωση και είπε ότι θα παρθούν μέτρα ασφαλείας, αλλά ο δρόμος θα είναι ασφαλής στην καλύτερη περίπτωση κατά 60%», προσθέτοντας ότι αυτό «σημαίνει ότι έχετε αποδεχθεί το πλαίσιο της εταιρείας για ασφάλεια μέχρι 60%»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μπλοκάρουν με άλλοθι δικαστικές αποφάσεις (2010-05-05 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της (2010-01-15 00:00:00.0)
Κίνδυνος να μπλοκάρει το έργο (2009-11-25 00:00:00.0)
Να σπάσει ο φαύλος κύκλος (2009-09-05 00:00:00.0)
ΜΜΕ στο πλαίσιο της ασυδοσίας της ελεύθερης αγοράς (2006-10-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ