Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΗΠΑ
Αυστηρή απάντηση στην Κλίντον

ΠΕΚΙΝΟ.--

Αυστηρή ήταν η απάντηση της Κίνας στις προχτεσινές δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον. Η Κίνα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σεβαστούν τα γεγονότα και να σταματήσουν τις αδικαιολόγητες κατηγορίες εναντίον της στο όνομα της λεγόμενης ελευθερίας του διαδικτύου. Στις δηλώσεις αυτές προχώρησε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μα Ζαοξού σχολιάζοντας τα έμμεσα «πυρά» της Χίλαρι Κλίντον που κάλεσε την Κίνα να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του διαδικτύου.

Μάλιστα, τις χαρακτήρισε ως «επιζήμιες» για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις, σχέσεις που είναι ήδη «επιβαρυμένες» από διαφωνίες σχετικά με ζητήματα όπως το εμπορικό ισοζύγιο, η συναλλαγματική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος και του δολαρίου, αλλά και την πώληση όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν. Ο ίδιος παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την ανάπτυξη του διαδικτύου στην Κίνα, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος του 2009 ο αριθμός των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου έφθανε τα 384 εκατομμύρια με 3,68 εκατομμύρια ιστοσελίδες και 180 εκατομμύρια ηλεκτρονικά προσωπικά ημερολόγια (μπλογκς).

Πάντως, χτες, ο Μπιλ Μπάρτον, εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου υποστήριξε πως ο Μπάρακ Ομπάμα είναι «ανήσυχος» από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Πεκίνο και την Google, η οποία έχει καταγγείλει επιθέσεις από χάκερ στις υπηρεσίες της στην Κίνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ