Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αθωώθηκε η Στ. Πρωτονοταρίου

Αθωώθηκε η εκπαιδευτικός Στέλλα Πρωτονοταρίου, η οποία διώχθηκε επειδή, ως διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, διέθετε αίθουσα για να γίνονται μαθήματα μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές και μαθήματα ελληνικών σε γονείς! Αθώα κρίθηκε και η Ντενάντα Καρκάλο, δασκάλα των μαθημάτων. Η κατηγορία για την Στ. Πρωτονοταρίου ήταν για «εκμετάλλευση εμπιστευομένων πραγμάτων κατ' εξακολούθηση»(!), ενώ για την Ντ. Καρκάλο ήταν η «συνέργεια» στο ...έγκλημα.

Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία, στο Πρώτο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, από νωρίς φάνηκε πως ακόμα κι αυτές οι νομικίστικες κατηγορίες ήταν σαθρές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μηνυτής και μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ο νυν διευθυντής του 132ου Δημοτικού Σχολείου, Εμ. Γιουτλάκης, ζήτησε την αθώωση της «κατηγορουμένης» εκπαιδευτικού.

Να σημειώσουμε ότι ο Εμ. Γιουτλάκης ανέλαβε διευθυντής του σχολείου το Νοέμβρη του 2007, αμέσως μετά την Στ. Πρωτονοταρίου, και σταμάτησε τα μαθήματα, τα οποία είχαν ξεκινήσει με σχετικό πρόγραμμα, τα οποία συνεχίστηκαν εθελοντικά, απ' το σύλλογο διδασκόντων. Ο Εμ. Γιουτλάκης υποστήριξε ότι σταμάτησε τα μαθήματα γιατί του ζητήθηκε απ' τον, τότε, γγ του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρη Πλατή. Ο διευθυντής είπε πως με «προφορική εντολή» ο γγ του υπουργείου τού υπέδειξε να σταματήσει τα μαθήματα, στο όνομα της ελληνικής δημοκρατίας (!), ώστε να μην υπάρχει διαφοροποίηση στα σχολεία της χώρας, διαφορετικά να παραιτηθεί και να σταλεί στο σχολείο κάποιος άλλος! Στην ακροαματική διαδικασία ο Εμ. Γιουτλάκης ισχυρίστηκε ότι σε όλη αυτή την υπόθεση έκανε λάθος κι έπρεπε, εξαρχής, να παραιτηθεί!

Στο δικαστήρια, χτες, ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ δεκάδες εκπαιδευτικοί, ανάμεσά τους και αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, συμπαραστάθηκαν στις «κατηγορούμενες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ