Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δυνατή Ομοσπονδία προϋπόθεση στην αναμέτρηση με το κεφάλαιο

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τους επερχόμενους αγώνες, άρχισαν χτες και ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες του Συνεδρίου στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια

Με σύνθημα «Γερά Συνδικάτα - Δυνατή Ομοσπονδία - Ισχυρό ταξικό κίνημα - Προϋπόθεση στην αναμέτρηση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους» και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, άρχισαν χτες οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, οι οικοδόμοι διατράνωσαν πως θα αντιπαλέψουν τη νέα ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από κεφάλαιο, ΕΕ και δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου». Ενάντια στις συμβιβασμένες δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα συμβάλουν ακόμη πιο αποφασιστικά στην παραπέρα ενίσχυση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ.

Στην αίθουσα του Συνεδρίου, που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, δεσπόζει η έκθεση φωτογραφικού υλικού από την ίδρυση της Ομοσπονδίας το 1920, μέχρι τις μέρες μας, ενώ προβλήθηκε βίντεο με στιγμές της πάλης των οικοδόμων. Χτες παρουσιάστηκαν η εισήγηση της απερχόμενης διοίκησης, ο οικονομικός απολογισμός, η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής. Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος 342 αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι από 33.562 οικοδόμους.

Χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας, τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει «ή να αποδεχτούν και να ζήσουν με το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα, ή να δεχτούν την πρόκληση για αγώνα, για ριζικές αλλαγές σε μια πορεία ταξικού, αγωνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού συνδικαλισμού».


Ο Θοδωρής Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε πως «το μήνυμα που στείλαμε στις 17 του Δεκέμβρη και η απάντηση στην αστική τάξη και στην κυβέρνηση - με τη μεγάλη απεργία που άνοιξε σημαντικούς δρόμους για το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας - θα συνεχιστεί» και πως στις 10 του Φλεβάρη με τη νέα απεργιακή κινητοποίηση και τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ η απάντηση θα είναι πιο μαζική, πιο μαχητική.

Εκ μέρους της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) ο Γιώργος Γκικόπουλος τόνισε: «Μόνο η κοινή δράση των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας με το εργατικό κίνημα μπορεί να δώσει ουσιαστική διέξοδο στα προβλήματα που υπάρχουν και στην αγροτική οικονομία. Μόνο με τους εργαζόμενους μπορούμε να δώσουμε την προοπτική για μια άλλη πολιτική, για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη». Χτες εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Χαιρέτισαν, επίσης, οι Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας, Ζοσέ Ντενίς, γενικός γραμματέας της Διεθνούς των Οικοδόμων, και Θανάσης Ευαγγελάκης, από την ΠΕΜΕΝ. Παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι Συνδικάτων από Βιετνάμ, Κύπρο, Ινδία, Παλαιστίνη, Συρία, Αλβανία, Σερβία και διαβάστηκαν μηνύματα από Κίνα και Λίβανο. Χαιρέτισαν, επίσης, εκπρόσωποι ταξικών συνδικάτων της χώρας από Φάρμακο, Λιθογράφους, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και τους Συνταξιούχους. Οι εργασίες συνεχίζονται σήμερα με ομιλίες αντιπροσώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ