Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στόχος η ιμπεριαλιστική επιβολή

Τα παιδιά στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν τις κάννες των κατοχικών στρατιωτών
Τα παιδιά στο Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν τις κάννες των κατοχικών στρατιωτών
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Τριμερής Σύνοδος Κορυφής για το Αφγανιστάν, ξεκίνησε χτες στην Τουρκία με τη συμμετοχή των ηγετών Αφγανιστάν - Πακιστάν - Τουρκίας, που επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου, στις 28 Γενάρη, οπότε και υποτίθεται ότι θα αναζητηθεί λύση για την «έξοδο από τον πόλεμο». Η Τουρκία από την πλευρά της δράττει για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να λειτουργήσει ως «μεσολαβητής» στην περιοχή της Ασίας, επιδεικνύοντας τη δύναμή της στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και παρέχοντας υπηρεσίες «υψηλής διπλωματίας»...

Στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχουν στη Σύνοδο βρίσκονται ήδη ο Αφγανός Πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι και ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι. Οι Πρόεδροι των δύο χωρών πραγματοποίησαν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις μεταξύ των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

Η ουσιαστική συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου, με τη συμμετοχή του συνόλου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και στόχο την παγίωση των συμφερόντων της κατοχής, με τον Χ. Καρζάι να δηλώνει ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την προσπάθειά του «για προσέγγιση ομάδων Ταλιμπάν», προκειμένου να δοθεί λύση σύμφωνη με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Υπέρ δήθεν «τερματισμού του πολέμου» εμφανίστηκε και ο Αμερικανός Στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, ο οποίος ζήτησε από τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου να υπάρξει το «σωστό αποτέλεσμα και νέα δέσμευση για το λαό του Αφγανιστάν»...

Την ίδια στιγμή, χτες στο Αφγανιστάν σε βομβιστικές επιθέσεις σκοτώθηκαν δύο κατοχικοί στρατιώτες ενώ από ρουκέτα που έπληξε κατοχική βάση στα νότια της χώρας, τραυματίστηκαν ακόμα οκτώ, μεταξύ αυτών και 3 Βούλγαροι μισθοφόροι στη ΝΑΤΟική μηχανή. Ακόμα τρία μέλη των αμερικανικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις στα νότια της χώρας.

  • Οι μάχες συνεχίζονται και στο Πακιστάν, όπου αεροπλάνα του κυβερνητικού στρατού βομβάρδισαν περιοχές των φυλών στα βορειοδυτικά υποστηρίζοντας ότι σκότωσαν 12 «μαχητές των Ταλιμπάν». Την Κυριακή αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν, πριν ολοκληρώσει την επιχείρηση θανάτου για την οποία προοριζόταν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ