Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Στο προσκήνιο πάλι ο Λάντεν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την ευθύνη για την αποτυχημένη απόπειρα του 23χρονου Νιγηριανού Ούμαρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ να ανατινάξει το αεροσκάφος της «Delta Airlines» πάνω από το Ντιτρόιτ ανέλαβε η «Αλ Κάιντα» με ηχογραφημένο μήνυμα (με τίτλο από τον «Οσάμα στον Ομπάμα») του ίδιου Οσάμα μπιν Λάντεν, που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «Al Jazeera»... Ο γνωστός «φαντομάς» Λάντεν εμφανίζεται πάντα σε στιγμές που επιχειρείται να ενισχυθεί η τρομολαγνεία.

«Αν ήταν δυνατό να σας μεταφέρουμε τα μηνύματά μας με λέξεις δε θα σας τα είχαμε μεταφέρει με αεροπλάνα», ισχυρίζεται ο αρχηγός της «Αλ Κάιντα», κατακρίνοντας τη στήριξη που προσφέρει η Ουάσιγκτον στο Ισραήλ ενάντια στους «αδελφούς Παλαιστινίους», θεωρώντας τη ως κίνητρο για νέες επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και δεσμεύεται «να μη σταματήσουν αυτές όσο οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να ζουν ειρηνικά», ενώ παράλληλα δηλώνει ότι «στόχοι του είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία πρωτίστως». Πάντως οι ΗΠΑ, διά στόματος του κορυφαίου συμβούλου του Λευκού Οίκου, Ντέιβιντ Αξελροντ, δήλωσαν ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του μηνύματος.

Στο μεταξύ στη Βρετανία επικρατεί «τρομοκρατικός πυρετός», καθώς είναι από την περασμένη Παρασκευή σε «πορτοκαλί» συναγερμό. Ουδεμία πληροφορία ή διευκρίνιση έχει γίνει, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Αλαν Τζόνσον περιορίστηκε να δηλώσει μόνο ότι η απόφαση σχετίζεται με τη σύσταση του «Κέντρου Ανάλυσης για την Τρομοκρατία». Αναλυτές αναφέρουν ότι ο συναγερμός ενδεχομένως σχετίζεται με τις διεθνείς διασκέψεις για την κατάσταση στην Υεμένη και το Αφγανιστάν, που ξεκινούν στο Λονδίνο την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Γενάρη αντίστοιχα. Στόχος της διάσκεψης για την Υεμένη είναι η από κοινού αντιμετώπιση της οργάνωσης «Αλ Κάιντα» στην Αραβική Χερσόνησο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ