Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Δουλειά ως τον... τάφο

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την κοινή γνώμη και κυρίως τους εργαζομένους για τα χειρότερα που έρχονται προετοιμάζει η βρετανική Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την έκθεσή της που έδωσε χτες στη δημοσιότητα, όπου το βασικό της συμπέρασμα είναι... ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τα ισχύοντα όρια συνταξιοδότησης, ενώ τα ωράρια εργασίας πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτα! Δουλειά ως τον... τάφο.

Κατά την Επιτροπή τα ισχύοντα όρια ηλικίας - 65 χρόνια για τους άντρες και 60 για τις γυναίκες - είναι παρωχημένα και στο ενδεχόμενο κατάργησής τους η βρετανική οικονομία θα εξασφάλιζε 15 δισεκατομμύρια λίρες! Προκειμένου δε να πείσει περί των τρομακτικών δυνατοτήτων που διανοίγονται από τη διά βίου εργασία για την οικονομία η έρευνα αναφέρει ότι το 24% των ανδρών και το 64% των γυναικών σκοπεύουν να συνεχίζουν να εργάζονται και μετά την ηλικία συνταξιοδότησης, ενώ οι περισσότεροι όχι μόνο δε θέλουν να χαλαρώσουν τους ρυθμούς τους, αλλά αντίθετα επιζητούν προαγωγές.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι οι εργασιακές πρακτικές εξαναγκάζουν τους εργαζομένους σε πρόωρη συνταξιοδότηση, και ότι η καθιέρωση πιο ευέλικτων ωραρίων και συνθηκών εργασίας μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό ενώ κατά την αντιπρόεδρο της Επιτροπής, βαρόνη Μάργκαρετ Πρόσερ, η «διά βίου» εργασία μπορεί να αντιμετωπίσει και το ενδεχόμενο της έλλειψης εργατικού δυναμικού, τώρα που οικονομία ανακάμπτει υπό το πρίσμα ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης η Βρετανία βίωσε μία «έξοδο» εργαζομένων.

Η προσπάθεια χτυπήματος των λαϊκών εργατικών δικαιωμάτων, που εξελίσσεται από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο και τις αστικές κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα, «πατάει» στη συναίνεση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, γι' αυτό και η απάντηση στην επίθεση πρέπει να δοθεί από τους ίδιους τους εργάτες ξεπερνώντας τους «εργατοπατέρες» με ταξικούς συντονισμένους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ