Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ανάκληση λειτουργίας έξι καναλιών

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Στο κλείσιμο έξι ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών προχώρησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας μετά την παραπομπή τους από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (CONATEL) την προηγούμενη Πέμπτη λόγω των παραβιάσεών τους βάσει του νόμου Κοινωνικής Ευθύνης για τα ραδιοφωνικά και τα τηλεοπτικά δίκτυα-RESORTE.

Ο νόμος προβλέπει βαρύτατες ποινές για τους παραβάτες διατάξεων όσον αφορά τα παιδικά προγράμματα και τα προγράμματα αυστηρώς για ενηλίκους, που απαγορεύει το εμπρηστικό περιεχόμενο των εκπομπών όπως για πρόκληση ταραχών ή δολοφονία του προέδρου και απαιτεί την μετάδοση σοβαρών κυβερνητικών ανακοινώσεων.

«Οι εκπομπές μας διακόπηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να μας ενημερώσει κανείς», ισχυρίστηκε η Γκλάντις Σαπιάιν, υπεύθυνη επικοινωνίας του καναλιού RCTV, δίκτυο που αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα της ολιγαρχικής αντιπολίτευσης ενώ ο διευνθυντής του καναλιού Μαρσέλ Γκαρνιέρ ήταν από τους πρώτους που στήριξαν ανοικτά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002. Ειδικά όσον αφορά το RCTV απλώς έγινε η εφαρμογή νόμου και στα καλωδικά κανάλια σύμφωνα με τον επικεφαλής του CONATEL, Ντιοσδάδο Καμπέγιο, ενώ υπενθύμισε ότι η άδεια λειτουργίας του RCTV έχει ανακληθεί το Μάη του 2007 και εξέπεμπε μόνο καλωδιακά.

Τα άλλα κανάλια στα οποία επιβλήθηκε απαγόρευση, είναι το Ritmo Son, το Momentum, το America TV, το American Network και το TV Chile. Οπως ήταν αναμενόμενο οι δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης οργάνωσαν διαμαρτυρία κάνοντας λόγο για «φίμωση», χωρίς να αναφέρουν τι παραβίαζαν τα κανάλια που είχαν πολλές φορές ειδοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ