Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Κοινή δράση ενάντια σε ό,τι ρημάζει τις ζωές μας»

Εκδήλωση του ΣΑΣΑ για την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών μαθητών

«Ελληνες και μετανάστες μαθητές μαζί στην πάλη για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει», ήταν το μήνυμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας στην Πατησίων. Σε μια περίοδο που εμφανίζονται εντονότερα από ποτέ οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, τους οποίους βιώνουν ακόμα περισσότερο τα παιδιά των μεταναστών, οι μαθητές μίλησαν για τα κοινά τους προβλήματα και την αγωνιστική διέξοδο.

«Οι Ελληνες και οι μετανάστες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Και αυτό ισχύει τόσο για εμάς τους μαθητές όσο και για τους εργάτες γονείς μας. Οπως ακριβώς οι γονείς μας πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης των εργοδοτών, όπως ακριβώς τους στερούν ολοένα περισσότερα δικαιώματα έτσι και σ' εμάς φέρνουν νέα μέτρα που κατηγοριοποιούν ακόμη περισσότερο τους μαθητές, μέτρα που στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση», σημείωσε η μαθήτρια Μυρτώ Παραμπάτη χαιρετίζοντας στην εκδήλωση. Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια στοχοποίησης και περιθωριοποίησης των μεταναστών, σημείωσε ότι «αυτή η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε", ο διαχωρισμός των εργατών και των μαθητών σε Ελληνες και μετανάστες εξυπηρετεί ιδιαίτερα την αστική πολιτική και τα κόμματα που την εκφράζουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά τους προβλήματα με σκοπό να σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους». «Μόνη λύση είναι η κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στην πολιτική που καταπατά τα δικαιώματά μας και ρημάζει τις ζωές μας. Μόνο μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και συντονισμένο αγώνα μας θα πάρουν την απάντησή τους», είναι η απάντηση του ΣΑΣΑ, το οποίο ανανεώνει το ραντεβού με τους μαθητές για την κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη.


Οι μαθητές που γέμισαν την αίθουσα έδωσαν τον δικό τους αγωνιστικό και κεφάτο τόνο στην εκδήλωση, όπου το ΣΑΣΑ έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με ευχές για μια ακόμα αγωνιστική χρονιά. Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά τα μαθητικά συγκροτήματα Devo, Κύκλωμα και Νολκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ