Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
«Αερόσακο» στην πολιτική της αναζητά η κυβέρνηση

Το σκάνδαλο των υποκλοπών, η ψηφιακή τηλεόραση και οι λεγόμενες «ανεξάρτητες αρχές» τέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να παίξει στο παιγνίδι της μετατροπής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε «αερόσακο» της κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε χτες η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής, στην οποία δεν έχουν ακόμα καθοριστεί τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εισηγήσεις, αντικείμενο της Επιτροπής πρέπει να αποτελέσει η διαμόρφωση πρότασης για την ψηφιοποίηση των ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, το πόρισμα της ΕΥΠ για το θέμα των υποκλοπών, καθώς και ο επανακαθορισμός του οργανωτικού πλαισίου για τις λεγόμενες «ανεξάρτητες αρχές».

Οσον αφορά το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης, η Λιάνα Κανέλλη επανέλαβε τη θέση για μια ουσιαστική και ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον η Επιτροπή να επιτύχει τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «δεν μπορείτε να μιλάτε για ελεύθερη αγορά, ψηφιοποίηση, με δεδομένο το Σύνταγμα, με δεδομένες τις συχνότητες, χωρίς να αρχίσετε από την κρατική τηλεόραση».

Επισήμανε, ακόμα, ότι η θέση για «ενιαία ρύθμιση όλων των οργανωτικών και λειτουργικών ζητημάτων των Ανεξάρτητων Αρχών με νομοθετικές παρεμβάσεις» θα πλήξει πρώτα και κύρια το προσωπικό, αφού «θα πάμε στη διαδικασία των συγχωνεύσεων και θα περισσεύει προσωπικό. Μιλάμε για αναβάθμιση του έργου των Επιτροπών, χωρίς να έχουμε οριστικοποιήσει τη μορφή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων εκεί, που είναι ανακλαστήρας μιας άθλιας ποικιλίας εργασιακών σχέσεων. Οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα για το αν θα τεθεί υπόψιν της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το πόρισμα της ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών, η Λιάνα Κανέλλη ήταν σαφής, τονίζοντας πως «αυτή η Επιτροπή, που έχει από τον Κανονισμό την δυνατότητα να μετατραπεί σε εξεταστική, πρέπει, μετά ή άνευ του πορίσματος, να ανοίξει θέμα υποκλοπών. Και, μάλιστα, αν χρειαστεί και σε επίπεδο εξεταστικής». Θυμίζουμε ότι το πόρισμα της ΕΥΠ δεν έχει παραδοθεί στην αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το θέμα, την ΑΔΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ