Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανακοίνωσε διπλασιασμό του προσωπικού της «Φρόντεξ»

Και με αυτή την απόφαση που ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και ο ΟΗΕ, εντείνεται η καταστολή στα σύνορα

Eurokinissi

Το διπλασιασμό του προσωπικού της «Frontex», του στρατιωτικού - αστυνομικού σώματος της ΕΕ που δρα στα σύνορα της χώρας μας, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η υπηρεσία αυτή συντονίζει τις επιχειρήσεις στα σύνορα των κρατών - μελών της ΕΕ και στην ουσία λειτουργεί ως κατασταλτικό σώμα ενάντια στους μετανάστες. Παράλληλα, θα διπλασιαστούν τα πλωτά και εναέρια μέσα που χρησιμοποιεί. Τα μέτρα αυτά θα υλοποιηθούν τον ερχόμενο Ιούνη.

Οι δηλώσεις του υπουργού έγιναν σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα πλαίσια συνεδρίου που οργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και ο ΟΗΕ με θέμα: «Διεθνές οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή της Μεσογείου - Παράνομη διακίνηση μεταναστών στη θάλασσα». Στη συνέντευξη μίλησε και ο Μοχάμεντ Αζίζ, περιφερειακός διευθυντής του ΟΗΕ στη νότια Ευρώπη για ζητήματα οργανωμένου εγκλήματος και ναρκωτικών. Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην ανάγκη της στενότερης συνεργασίας των αστυνομικών και δικαστικών σωμάτων των κρατών της βόρειας και της νότιας Μεσογείου, αλλά και για την «υποχρέωση» των κυβερνήσεων της περιοχής να ιδρύσουν κέντρα για τη συγκέντρωση πληροφοριών. Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται ενιαία κατασταλτική προσέγγιση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Μ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη συγκρότηση του μεικτού στρατηγικού οργάνου στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Τάξης, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, ο διοικητής της ΕΥΠ, όπως και οι αρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Το «όργανο» αυτό θα προωθήσει τη διακλαδική συνεργασία για την ένταση της καταστολής στα σύνορα. Η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι επιθυμεί να προκαλέσει «συνθήκες αποτροπής» ώστε να μη χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κέντρο αλλοδαπών. Βέβαια, στην πράξη, αυτά τα μέτρα καταλήγουν σε απελάσεις, φυλακίσεις και άλλες κατασταλτικές ενέργειες σε βάρος των εξαθλιωμένων που ζητούν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ