Τετάρτη 27 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχέδιο δράσης σε κάθε κλάδο

Αύριο στις 7 μ.μ. η σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου της πόλης

Δυναμώνει η παρέμβαση στους τόπους δουλειάς, ώστε η επιτυχία της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη να γίνει υπόθεση των εργαζομένων, να πάρουν αποφασιστικά και μαζικά ενεργό μέρος στην προετοιμασία και περιφρούρηση της μάχης, ενάντια στην εργοδοσία και στους μηχανισμούς της.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει αύριο, Πέμπτη 28 του Γενάρη, στις 7 μ.μ. (ΕΚΘ, 1ος όροφος), ευρεία σύσκεψη και καλεί τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστές αλλά και κάθε εργαζόμενο, να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας. Αναδεικνύοντας την ανάγκη κάθε πρόβλημα που προκύπτει να οπλίζει τους εργάτες με διδάγματα για τη συνέχεια, οι εργάτες της ELITE, που από τις 10 του Δεκέμβρη βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, επισκέφτηκαν τους συναδέλφους τους από τον ίδιο κλάδο που δουλεύουν στο εργοστάσιο της «Μπόξερ - Φειδάς», απευθύνοντάς τους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία.

Στη μάχη μπαίνουν καθημερινά οι εργάτες όλο και περισσότερων κλάδων. Χτες, απόφαση για 24ωρη απεργία με προοπτική κλιμάκωσης πήρε η διοίκηση του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ενώ σήμερα στις 5 το απόγευμα η διοίκηση της ΠΕΜΕΝ προχωρά σε ανοιχτή συνεδρίαση. Επίσης, σήμερα στις 11 π.μ. η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλεί τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων σε σύσκεψη.

Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν ακόμα οι εργαζόμενοι στη SOFTEX που χτες έκαναν Γενική Συνέλευση. Ακόμα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο εργαζομένων στα Πράκτικερ, το Σωματείο εργαζομένων «ΚΛΩΘΩ» στη Νάουσα, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Βόρειας Ελλάδας, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω. Απόφαση για απεργία στις 10 του Φλεβάρη πήρε χτες και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ. Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις καλούν η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, το Σωματείο Συνταξιούχων της Νάουσας.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η δραστηριότητα με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις.

  • Σήμερα: Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Βορείου Δωδεκανήσου τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή του προχωρούν το απόγευμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας. Η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε σύσκεψη στα γραφεία του συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια) στις 6 μ.μ.
  • Αύριο: Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του σωματείου (πλατεία Μητροπόλεως 10). Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά προχωρά σε Γενική Συνέλευση στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚ Πειραιά. Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, στο ΕΚΠ, στις 5.30 το απόγευμα.

Ακόμα: Το Σάββατο 30 του Γενάρη, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Την Κυριακή 31 του Γενάρη, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Το Σάββατο 6 του Φλεβάρη αντίστοιχη συνέλευση πραγματοποιεί και το Συνδικάτο Οικοδόμων Νάουσας.

Πολύμορφο άνοιγμα από τη ΣΕΑΑΝ

Συσκέψεις και περιοδείες σε ιδρύματα και κέντρα ειδικής αγωγής, με ενημερωτικό υλικό, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη πραγματοποιούν το επόμενο διάστημα οι αγωνιστές ανάπηροι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και οι γονείς και κηδεμόνες που συσπειρώνονται στον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αττικής και Νήσων. Σε χτεσινή σύσκεψη τονίστηκε ότι οι οικογένειες των αναπήρων πλήττονται πολλαπλάσια από την επίθεση της κυβέρνησης στα λαϊκά στρώματα και τα δικαιώματά τους, αποφασίστηκαν τα αγωνιστικά βήματα για τη διεκδίκηση της επίλυσης των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (περικοπές στις παροχές, απλήρωτοι εργαζόμενοι στα κέντρα ειδικής αγωγής, κ.ά.), με πρώτο σταθμό την απεργία και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Αποφασίστηκε ακόμα ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών.

Σ' αυτά τα πλαίσια, συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών. Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προγραμματίζει έκτακτη συνέλευση την Κυριακή 31 του Γενάρη στις 10 π.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Ακόμα, η ΣΕΑΑΝ καλεί σε πλατιά σύσκεψη εργαζομένων στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και γονιών την ερχόμενη Δευτέρα 1 του Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ