Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεν αντέχεται άλλο το μάθημα στα «προκάτ»!

Κινητοποίηση στο Ασβεστοχώρι έκαναν χτες γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας εννέα καινούριες σχολικές μονάδες

MotionTeam

Την είσοδο του Δημαρχείου Χορτιάτη «έχτισαν» συμβολικά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του δήμου, απαιτώντας άμεση λύση των προβλημάτων σχολικής στέγης. Νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ασβεστοχωρίου (έδρα του Δήμου). Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, με το συντονισμένο αγώνα τους, διεκδικούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, καταγγέλλουν το διαχρονικό εμπαιγμό από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και από το Δήμο και τη Νομαρχία.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Χορτιάτη καταγγέλλει τη λειτουργία σχολείων χωρίς υποδομές και χώρους, με επικίνδυνες προσθήκες προκατασκευασμένων αιθουσών, υπεράριθμα τμήματα, ακόμη και μαθήματα σε καταστήματα. Δηλώνει ότι δεν ανέχεται πλέον την αναβλητικότητα και τις απραγματοποίητες υποσχέσεις από την πλευρά της δημαρχίας, τον εξαναγκασμό των παιδιών να φοιτούν σε υποβαθμισμένα και ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αλλά ούτε και την ελεημοσύνη του Δήμου προς τις Σχολικές Επιτροπές, πρακτική που τις καθιστά ανίκανες να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα.

Η Ενωση Γονέων σημειώνει πως «άμεσα υπεύθυνοι για την απαράδεκτη καθυστέρηση που επικρατεί είναι ο δήμαρχος και η διοίκησή του, ο νομάρχης που επιδεικτικά αγνοεί την άμεση ανάγκη κατασκευής σχολικών μονάδων στο δήμο, καθώς και οι κυβερνήσεις που υποχρηματοδοτούν την Παιδεία και οδηγούν τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση».


MotionTeam

Οι γονείς απαιτούν να κατασκευαστούν εννέα καινούριες σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, προκειμένου να καλυφθούν οι σημερινές ανάγκες στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου. Ζητά ακόμη την αποπεράτωση του κτιριακού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου Ασβεστοχωρίου και του Λυκείου Φιλύρου, για το οποίο επίσης διεκδικούν να επεκταθεί σε 12θέσιο από 6θέσιο που είναι σήμερα. Τέλος, ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για την άμεση ανέγερση του νέου Δημοτικού Σχολείου Εξοχής, την ολοκλήρωση του φακέλου για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Φιλύρου και την άμεση υποβολή του στον ΟΣΚ.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σήμερα στις 9 το πρωί, πραγματοποιούν γονείς και μαθητές του 2ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, που διεκδικούν ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής των 6 αιθουσών του σχολείου που έπρεπε να έχουν παραδοθεί ήδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ