Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καλούν τους φοιτητές σε... «ιμπεριαλιστική συνάθροιση»

Το Γραφείο Διασύνδεσης προσκαλεί φοιτητές να διαβουλευτούν για την «ασφάλεια» του κόσμου με ΝΑΤΟ και ΕΕ...

Τη διαβούλευση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΝΑΤΟ, τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό που ευθύνεται για το αιματοκύλισμα χωρών και λαών, προωθεί το Γραφείο Διασύνδεσης του ιδρύματος μέσα από σχετική πρόσκληση - πρόκληση που αποστέλλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε φοιτητές, καλώντας τους να συμμετέχουν σε διαδικτυακή «online» συζήτηση που διοργανώνουν από κοινού ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 4 με 9 Φλεβάρη, με θέμα «το πώς θα κάνουμε τον κόσμο μας πιο ασφαλή» σε ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση κρίσεων, το Αφγανιστάν, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πειρατεία και την ανάπτυξη...

Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη μια προσπάθεια παρέμβασης στις νεανικές συνειδήσεις για την απενοχοποίηση του ΝΑΤΟ και κατ' επέκταση, στρατολόγησης φοιτητών που θα συνδιαλλαγούν με τα ληστρικά και πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Σχέδια τα οποία προωθούν ντυμένα με το μανδύα της ασφάλειας, της μάχης κατά της τρομοκρατίας, της προστασίας δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλων επιχειρημάτων που κατά καιρούς διαμορφώνουν και αξιοποιούν με μόνιμο και απαρέγκλιτο στόχο την εκμετάλλευση των λαών, το τσάκισμα όσων αντιστέκονται και βάζουν εμπόδια στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων.

Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί επιδιώκουν τη δημιουργία υποταγμένων νεανικών συνειδήσεων και την ενεργό συμμετοχή αν αυτό είναι εφικτό στα ευρω-ατλαντικά πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και αρωγό σ' αυτή τους την προσπάθεια βρήκαν, για μια ακόμα φορά, στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την ανοχή όπως φαίνεται της διοίκησης του ιδρύματος. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - και όχι μόνο - αναλαμβάνει να μεσολαβήσει για λογαριασμό της «λυκοσυμμαχίας» στην ανεύρεση φοιτητών που θα διαθέσουν τη γνώμη τους, το επιστημονικό και ερευνητικό τους έργο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Το Μάιο του 2009 το Γραφείο Διασύνδεσης πλάσαρε και πάλι στους φοιτητές τη ΝΑΤΟική προκήρυξη θέσεων εργασίας σε υποστηρικτικούς μηχανισμούς και υποδομές του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Οι απανωτές αυτές προκλήσεις της ωμής και κυνικής εισόδου των ιμπεριαλιστών στα πανεπιστήμια για στρατολόγηση φοιτητών στα βρώμικα σχέδια τους προβάλλουν την ανάγκη καταδίκης από φοιτητές και καθηγητές, συνολικά από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Ανάγκη που συνδέεται άρρηκτα με την πάλη για πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών, για γνώση και επιστήμη με κριτήριο την κοινωνική προκοπή και λαϊκή ευημερία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΝΑΤΟ βγήκε «παγανιά» στο ΑΠΘ (2016-11-15 00:00:00.0)
«Εξω το ΝΑΤΟ απ' τα πανεπιστήμια» (2009-03-31 00:00:00.0)
«Πλασάρει» θέσεις απασχόλησης για το ΝΑΤΟ (2009-03-28 00:00:00.0)
Πανεπιστήμια στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ; (2008-09-14 00:00:00.0)
Ευθύνη κι επαγρύπνηση (2005-10-14 00:00:00.0)
Αποσύρθηκε η εντολή στρατολόγησης στο ΝΑΤΟ (2005-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ