Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Η κρίση δεν εμποδίζει τις κερδοφόρες μπίζνες

Μπορεί η οικονομική κρίση να γίνεται η αφορμή για την εκπόνηση και εκτέλεση του ενός αντιλαϊκού μέτρου μετά το άλλο, μπορεί η καραμέλα που συνεχώς χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες να κάνει λόγο για πτώχευση ενώπιον της οποίας οι εργαζόμενοι οφείλουν να παραδοθούν αμαχητί, ωστόσο κάποιοι εξακολουθούν να τρίβουν τα χέρια τους αφού ακόμα και σε συνθήκες μιας τέτοιας κρίσης συνεχίζουν όχι μόνο να κερδίζουν, αλλά και να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Τούτες τις μέρες, αρχίζει η δημοσίευση στοιχείων για τα επίσημα επιχειρηματικά αποτελέσματα του 2009. Είναι βέβαια γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μεγάλων επιχειρήσεων εξακολούθησε να έχει κέρδη και μέσα στη δίνη της κρίσης, ωστόσο τώρα θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι κερδοφόροι επιχειρηματικοί όμιλοι των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών, στο 9μηνο Γενάρη - Σεπτέβρη, είχαν καθαρά επίσημα κέρδη της τάξης των 11 δισ. ευρώ!

Χτες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εταιρείας «ΠΛΑΙΣΙΟ», μιας από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα επίσημα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν αυξημένα, σε σχέση με το 2008 κατά 11,1%, παρά το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 5,4%.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι ο όμιλος της ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτηλιναίου, προχώρησε στην ίδρυση και νέας θυγατρικής εταιρείας, αυτή τη φορά με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Η νέα εταιρεία, η οποία αποτελεί 100% θυγατρική του Ομίλου ΜΕΤΚΑ, εντάσσεται στο πλαίσιο στρατηγικής της ΜΕΤΚΑ για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό, και ιδιαίτερα στην αναπτυσσόμενη αγορά της Τουρκίας, και μέσω αυτής η εταιρεία-μαμά στοχεύει στην παραπέρα ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά της Τουρκίας και στην διεκδίκηση ανάληψης νέων έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ