Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ»
Της παρέγραψαν χρέη 5,5 δισ.!

Σε παραγραφή χρεών της τάξης των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, της επιχείρησης ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΧΕΠΕΥ (που εμπλέκεται στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων), προχώρησε το 2007 η ΔΟΥ Αθηνών, σύμφωνα με τον ισολογισμό - απολογισμό του 2008 για τον κρατικό προϋπολογισμό, που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Το συγκεκριμένο στοιχείο - που προκύπτει από τον ισολογισμό - κατήγγειλε αρχικά στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Κουσελάς και στη συνέχεια ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Το φαινόμενο της μη είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών μεγάλων επιχειρήσεων και της παραγραφής τους κατήγγειλε, στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι αποτελεί πάγια κυβερνητική πρακτική προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε, το φαινόμενο αυτό αφορά ουσιαστικά 5 ΔΟΥ, 4 στην Αττική και μία που ελέγχει τη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται οι έδρες των μεγάλων Ανωνύμων Εταιρειών. Συνολικά - επισήμανε - οι 5 αυτές ΔΟΥ έχουν προχωρήσει σε «ρυθμίσεις» της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ