Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Σύμμαχος» στο σπάσιμο των μπλόκων

Σταθερός σύμμαχος της κυβέρνησης στην επιχείρηση «ανοίγματος των δρόμων» και της εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής, αποδεικνύεται καθημερινά η ηγεσία της ΝΔ.

Πέρα από τη σταθερή αντίθεσή της στα μπλόκα, η Ρηγίλλης προχωρά και σε «εποικοδομητικές προτάσεις» προς την κυβέρνηση για τον τρόπο χειρισμού των αγροτών που αγωνίζονται. Γαλάζια στελέχη και πρώην υπουργοί υποδεικνύουν στην κυβέρνηση να αποφεύγει τις εμπρηστικές δηλώσεις, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και γενικότερα την αλαζονική συμπεριφορά, προκειμένου να διευκολύνουν την αποχώρηση από τα μπλόκα. «Δηλώσεις όπως "επί των ημερών μου δε θα γίνουν μπλόκα", ή πρόσφατες δηλώσεις "έχουμε τρελαθεί τελείως", δυσκολεύουν το διάλογο και δημιουργούν την εντύπωση σε όλους μας, όχι μόνο στους ευθέως εμπλεκόμενους αγρότες, ότι δεν υπάρχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων παρά μόνο μια διάθεση επίδειξης πυγμής», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») η αναπληρώτρια τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ Ζέτα Μακρή, καλώντας ταυτόχρονα τους αγρότες «να μην κλείνουν τους δρόμους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευρ. Στυλιανίδης εκτίμησε ότι «αν συνεχιστούν οι προκλήσεις από την κυβερνητική πλευρά σαν αυτές που είδαμε από την κα Μπατζελή την Κυριακή δε νομίζω ότι θα εκτονωθούν εύκολα», επισημαίνοντας με τη σειρά του ότι στο πρόβλημα της «ασυνέπειας» της κυβέρνησης «έρχεται να προστεθεί και μια αλαζονική συμπεριφορά με το καλημέρα και αυτό είναι το χειρότερο».

Συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων υπέδειξε στους αγρότες ο Γ. Μανώλης, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί «με το κόψιμο της Ελλάδας». Επίσης χαρακτήρισε «καταστροφή» τυχόν αποκλεισμό των παρακαμπτηρίων δρόμων από τα Τέμπη. Συνέστησε, επίσης, στην κυβέρνηση «να προσέξει πώς αντιμετωπίζουν οι υπουργοί τους αγρότες. Οταν είσαι στο δρόμο, δεν μπορείς να λες ότι είναι αναρχό... ξέρω εγώ τι είναι. Αν εγώ ήμουν στο δρόμο και έχω δίκιο και με έβριζε ένας υπουργός θα πήγαινα στα άκρα», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ