Πέμπτη 28 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχειρεί να σπάσει τα μπλόκα με κάθε μέσο

Απειλεί και συκοφαντεί τους αγρότες, επαναλαμβάνοντας προκλητικά ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για τα δίκαια αιτήματά τους

Οι αγρότες, αψηφώντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και γυρίζοντας την πλάτη ακόμα και στο χιονιά, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους
Οι αγρότες, αψηφώντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και γυρίζοντας την πλάτη ακόμα και στο χιονιά, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους
Κλιμακώνει τις πιέσεις και τις απειλές η κυβέρνηση εναντίον της αγωνιζόμενης αγροτιάς, στρώνοντας παράλληλα το έδαφος για δυναμική επέμβαση καταστολής των μπλόκων. Τα «πολλά προβλήματα των αγροτών δε λύνονται με μπλόκα», ήταν το αυταρχικό μήνυμα που έστειλε χτες στη φτωχομεσαία αγροτιά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού έγινε μια μέρα μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Θ. Πάγκαλου, όπου αποφασίστηκε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει γκαιμπελικές μεθόδους προπαγάνδας, εμφανίζοντας τους αγρότες σαν «υποκινούμενους» από το ΚΚΕ και αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και να δημιουργήσει «μέτωπο» απέναντί τους. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η σκλήρυνση της στάση της απέναντι στους αγρότες, αλλά και η ταυτόχρονη διάσπαση της αγροτιάς με τη «ναρκοθέτηση» των προσπαθειών για ενιαίο συντονισμό της δράσης της.

«Εχουμε μέτωπο κατά αυτών που δημιουργούν προβλήματα σε συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας (...)Δε θέλουμε τους αγρότες στα μπλόκα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σε μια ευθεία επίθεση σε βάρος των αγροτών που κινητοποιούνται. Παράλληλα, ανακίνησε και το κυβερνητικό «σενάριο» της κομματικής υποκίνησης των κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για «μικροκομματικά παιχνίδια που κάνουν κακό στον τόπο», υποστήριξε ότι «τα κόμματα είναι υπεύθυνα για τη στάση τους», και ισχυρίστηκε: «Κάποιοι ίσως προσπαθούν να τους υποκινήσουν. Εχουν την ευθύνη γι' αυτά που κάνουν».


Αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ από τη θέση της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών, ο Γ. Πεταλωτής έκανε λόγο για μειοψηφίες, υποστηρίζοντας ότι «Σε σχέση με το συνολικό αγροτικό πληθυσμό, (...) στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις υπάρχουν ομάδες με τρακτέρ, οι οποίες ανταποκρίνονται σε μικρό αριθμό», ενώ φανέρωσε και την πρόθεση της κυβέρνησης να ποινικοποιηθούν οι αγώνες των αγροτών. «Θέλουμε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, θέλουμε να υπάρχει ευνομία και να εφαρμόζεται ο νόμος», δήλωσε και πρόσθεσε ότι από εκεί και πέρα «είναι θέμα Δικαιοσύνης». Η διαχρονική τακτική του δικομματισμού να επιστρατεύει τα «αγροτοδικεία», δε θα μπορούσε να απουσιάσει από το οπλοστάσιο της «νέας διακυβέρνησης».

Χρήματα δεν υπάρχουν

Την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα της αγροτιάς επιβεβαίωσε χτες ο Θ. Πάγκαλος, κατηγορώντας μάλιστα τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα για «αδιαλλαξία»! Αφού αρχικά ισχυρίστηκε ότι «έχουν ικανοποιηθεί τα πέντε, από τα επτά αιτήματα εκείνων που είναι στα μπλόκα», χωρίς φυσικά να κατονομάσει κανένα απ' αυτά, στη συνέχεια υποστήριξε: «Ο καθένας βλέπει πού υπάρχει η αδιαλλαξία».

Ο Θ. Πάγκαλος διαμήνυσε προκλητικά στους αγρότες ότι «νέο χρήμα δεν υπάρχει» και κάλεσε τους αγρότες να βολευτούν με τα ψίχουλα που τους πέταξε η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «από τους έντεκα στόχους που εξήγγειλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός στις Σέρρες οι 9,5 έχουν ικανοποιηθεί»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ