Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΠΑ
Απάτη 8,8 εκατ. ευρώ με πλαστά έγγραφα

Το ποσό των 8.831.906 ευρώ εισέπραξαν τρεις εταιρείες - μαϊμού στη Θεσσαλονίκη από την επιστροφή ΦΠΑ, χρησιμοποιώντας πλαστά τελωνειακά έγγραφα που βεβαίωναν ανύπαρκτες εξαγωγές! Οι τρεις εταιρείες - μαϊμού εμφανίστηκαν ως δικαιούχοι επιστροφής ΦΠΑ προσκομίζοντας εικονικά στοιχεία και κατόρθωσαν έτσι να εισπράξουν τεράστια ποσά, ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Τώρα καλούνται οι εμπλεκόμενοι τελωνειακοί και εφοριακοί υπάλληλοι τριών ΔΟΥ της συμπρωτεύουσας και τα πρόσωπα που εισέπραξαν τα ποσά ως εκπρόσωποι ανύπαρκτων εταιρειών να επιστρέψουν μέσα σε 48 ώρες το ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ.

Τη σχετική παραγγελία έδωσε ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σχοινιωτάκης προς την αρμόδια διεύθυνση Επιθεώρησης, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων του Τελωνείου και των ΔΟΥ. Να σημειωθεί ότι προς το παρόν παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι υπάλληλοι που συνέδραμαν στην απάτη εξαπατήθηκαν ή τελούσαν εν γνώσει του σχεδίου.

Η απάτη αποκαλύφτηκε με αφορμή αναφορές της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΥΠΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας προς το υπουργείο Οικονομικών, από την αρμόδια υπηρεσία του οποίου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής πειθαρχικής εξέτασης. Οι επιθεωρητές που διενήργησαν την ΕΔΕ καταλόγισαν αμέλεια και ατελή εκπλήρωση καθήκοντος στην πλειονότητα των υπαλλήλων των ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, από τις οποίες εισπράχθηκαν παράνομα τα ποσά από τις ανύπαρκτες εταιρείες, ενώ το πειθαρχικό παράπτωμα της βαριάς αμέλειας καταλογίστηκε σε 8 υπαλλήλους του Δ' Τελωνείου Θεσσαλονίκης και της απλής αμέλειας σε δύο υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ