Σάββατο 30 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΛΙΒΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΠΕΡΟΥ
Φονικές πλημμύρες

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ - ΛΙΜΑ - ΛΑ ΠΑΣ.--

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Πρόεδρος Εβο Μοράλες εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα, έχοντας προκαλέσει πλημμύρες και το θάνατο 10 ανθρώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, έχει ήδη γίνει εκκένωση τουλάχιστον 22.000 οικογενειών, ενώ οι αρχές, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα σε όλη τη χώρα, ρίχνουν το βάρος του στις πέντε εκ των εννέα επαρχιών που πλήττονται περισσότερο.

Στο Περού, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των εκατοντάδων τουριστών που έχουν εγκλωβιστεί στο Μάτσου Πίτσου, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων που έπληξαν ολόκληρη το νότιο Περού τις τελευταίες μέρες. Την ίδια στιγμή, όμως, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, οι αρχές έχουν αποστείλει μεν ελικόπτερα που έχουν σχηματίσει αερογέφυρα για τη διάσωση, αλλά απομακρύνουν μόνον τουρίστες, αφήνοντας στο έλεος των πλημμυρών χιλιάδες κατοίκους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο αριθμός των νεκρών ποικίλλει από 5 έως δεκάδες. Ηδη η Βραζιλία ανακοίνωσε την αποστολή τόνων τροφίμων για την αρωγή των πληγέντων από τις πλημμύρες.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Σάο Πάολο, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την πόλη επί 37 ημέρες, φαινόμενο που έχει να συμβεί στη χώρα από το 1947 σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία. Οσοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους υπολογίζεται πως ξεπερνούν τις 23.000, σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ