Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Δημήτρης Φάμπας
Δημήτρης Φάμπας
φωτο

Στη μνήμη των γονιών μου, της κομμουνίστριας ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΦΑΜΠΑ και του αγωνιστή καλλιτέχνη ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΜΠΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Εύα

***

Τι να πεις στην μάνα του, και τι στον πατέρα; Τι να πεις στα αδέρφια του Τόλια και Γιάννη; Τι να μολογήσεις στην Θείτσα Αγαθή που κρατιέται στον κόσμο ετούτο με μια μπαταρία στα σωθικά της; Ποια παρηγόρια να δόκεις στην θεία του την Ζωή; Ποια παρηγόρια να δόκεις στον θείο του τον Αποστόλη που, στα νιάτα του ανεψιού, έβλεπε τα δικά του χρόνια, τα όμορφα τα γιομάτα ζωντάνια και ατίθασα αντάμα. Τι να πούμε και μεταξύ μας οι συγγενείς, και μια κουβέντα παραπάνω οι σύντροφοι ορέ Πάνο; Εμείς εδώ στην ξενιτιά που μάθαμε το άσχημο το μαντάτο; Σε ποιον να δώσουμε το φταίξιμο; Ποιος έφταιξε παλικάρι μας και έχασες την νιότη σου; Ποια μοιρολόγια να κρίνουμε; Εσείς ορέ ΚΝίτες, εκεί πέρα στον Μοριά, μάθατε ότι ένα δικό σας και δικό μας παιδί έφυγε; Μανάδες που σκούζετε για τα αδικοχαμένα σπλάχνα σας, κάντε κουράγιο.

Στην μνήμη του σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΥ έδωσα στο Κόμμα 100 ευρώ, στην ΚΟΒ Μονάχου 50 ευρώ και στην ΚΟΒ της Κρανιάς στην Πρέβεζα τα άλλα 50.

Γιάννης Βάσσιος

***

φωτό

Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ γεννήθηκε στον Κακόβατο Ηλείας το 1919 και πέθανε το 1999. Αξιο στέλεχος του ΚΚΕ και παράδειγμα σεμνού αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Πολέμησε ξυπόλυτος πάνω στα χιόνια με κρυοπαγήματα για μια καλύτερη Ελλάδα και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στις ιδέες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του και οι κόρες του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ζαχάρως.

***

φωτό

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΙΜΠΙΡΗΣ γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1931 και έφυγε στις 25/01/2010. Αγωνίστηκε με συνέπεια για το ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Νίκος Τερζόγλου
Νίκος Τερζόγλου
Στη μνήμη του, τα αδέρφια του, Χαρίσης και Πάνος Μπιμπίρης, και η αδερφή του, Δήμητρα Πηγαδά, προσφέρουν 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Δυτ. Πόλης Κοζάνης.

***

Στη μνήμη των δύο συντρόφων μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΣΣΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΤΑΞΑ καθώς και στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσας ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, η Ρούλα Σακκά προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

***

φωτό

Η Αναστασία Τερζόγλου, μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, στη μνήμη του συζύγου της ΝΙΚΟΥ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ (Πύραυλος), μέλους του ΚΚΕ από το 1943.

Ο Νίκος Τερζόγλου, ως εύελπις της σχολής Ευελπίδων έλαβε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο στην Αλβανία όπου και τραυματίστηκε. Συνέχισε τον αγώνα του μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ. Οργάνωσε τον εφεδρικό ΕΛΑΣ Θεσσαλίας. Διετέλεσε Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου ΣΑΓΑ, στις σειρές Β', Γ' και Δ'. Αναδείχτηκε σε επιτελάρχη της ΧΙ Μεραρχίας του ΔΣΕ. Πολιτικός πρόσφυγας στη Σοβιετική Ενωση, αργότερα, επαναπατρίστηκε το 1976. Υπήρξε Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ, από το 1990 έως 2004.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΒΑΣΙΛΗ ΠΕΡΙΧΑΡΟΥ, αντιστασιακού αγωνιστή, προσφέρω για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, το ποσό των 100 ευρώ.

Η κόρη του

Μαρία Περίχαρου

***

φωτό

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΟΥΚΑ, η κόρη της Μαριάννα Σούκα προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα μας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (τον οποίον δεν γνωρίσαμε), από τη Μακρυρράχη Δομοκού, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

Παναγιώτης Κόκκας
Παναγιώτης Κόκκας
Οι κόρες του

Μαρία Μούρτου

Αναστασία Τσιντζιλώνη

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αδελφών μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Κόμματος, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ και ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΥ, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μας ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Κόμματος. Για την οικονομική εξόρμηση, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας.

Γιώργης και Ελένη Λιναρδή

***

Φωτό 2

Στη μνήμη του γαμπρού μου, από αδελφή, ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ, που γεννήθηκε στο χωριό Μανωλάτα Σάμου, το 1934, και που σε ένα μήνα συμπληρώνονται 24 χρόνια από τον απρόσμενο θάνατό του στην Αθήνα. Ο Γιάννης Βουλαρίνος είχε ρίζες από μια οικογένεια με δημοκρατικές πεποιθήσεις και με αγώνες στην Εθνική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν πάντα παρών σε όλους τους ταξικούς αγώνες και καθημερινός του μπούσουλας ήταν η προδικτατορική «Αυγή» και, έπειτα, ο «Ριζοσπάστης».

Επίσης, στη μνήμη του πρώτου μου εξαδέλφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΑ. Ο Παναγιώτης Κόκκας γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Λέκκα Σάμου. Δεν πρόφτασε καλά καλά να μεγαλώσει γιατί μεσολάβησαν οι ανώμαλες καταστάσεις με τον ελληνοϊταλικό πόλεμο και την ιταλογερμανική και βουλγαρική κατοχή. Κι όταν έγινε η αποτίναξη του κατοχικού ζυγού, η χαρά δεν κράτησε πολύ, γιατί, στη συνέχεια, μας ήρθαν νέοι κατακτητές, οι Αγγλοαμερικάνοι, και αρχίζει άλλος αγώνας πιο αιματηρός. Ετσι δημιουργήθηκε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, όπου κατετάγη ο εξάδελφός μου Παναγιώτης Κόκκας. Ομως, λίγο πριν λήξει ο Εμφύλιος, μια καλοκαιρινή νύχτα του 1949, έξω από το χωριό Πλάτανος της Σάμου, έπεσε σε ενέδρα Μάυδων, χωροφυλάκων που του έκοψαν το νήμα τη ζωής στα 22 του χρόνια.

Γιάννης Βουλαρίνος
Γιάννης Βουλαρίνος
Στη μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στην ΝΕ Πύργου Ηλείας του ΚΚΕ, για ενίσχυση του Κόμματος.

Μανώλης Κόκκας, Πανόραμα Σκαφιδιάς, Πύργος Ηλείας

***

Η Μαρία Παραλίκα προσφέρει στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

Ο σ/φος Μουρελάτος Γεράσιμος, από 18 ετών στο κίνημα, την Αντίσταση και μέλος του ΚΚΕ. Το 1940 στην Εθνική Αλληλεγγύη και, μετέπειτα, στο ΕΑΜ, προσφέρει 100 ευρώ, τρίτη δόση, στην εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεσολογγίου, στη μνήμη των συντρόφων του: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΙΡΠΕΡΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ που έπεσαν από τα πυρά του Εβερτ, μπροστά στη Μεγάλη Βρετανία, στις 3.12.'44, στο παλλαϊκό συλλαλητήριο του ΕΑΜ.

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ και του αδερφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΣΟΦΟΥ, προσφέρω για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Ιωάννα Χρυσίνα

***

Στη μνήμη του γαμπρού μου ΚΩΝ/ΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ, του αδερφού μου ΘΑΝΑΣΗ ΣΟΦΟΥ και των φίλων μου ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΡΑΤΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω, δεύτερη δόση, για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Κων/νος Σοφός


Λευτέρης Δούκας
Λευτέρης Δούκας

Σπύρος Μπιμπίρης
Σπύρος Μπιμπίρης

Γιώργος Παπαγεωργίου
Γιώργος Παπαγεωργίου

Παναγιώτης Καλφακάκος
Παναγιώτης Καλφακάκος

Νικήτας Καλαφακάκος
Νικήτας Καλαφακάκος

Βασιλική Σούκα
Βασιλική Σούκα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ