Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ
Αντιδράσεις για τη νέα ηγεσία

Η μεγάλη πολιτική σημασία που απέκτησε το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) - κυρίως μετά τα προγράμματα δανεισμού κεφαλαίων κίνησης - για την υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων, προκύπτει και από την αναστάτωση των τελευταίων ημερών, με ένα μέρος των εργαζομένων του Ταμείου να εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στην νέα ηγεσία του.

Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την αντικατάσταση του προέδρου του Ν. Δομένικου από τον Α. Παπαρσένο, πρώην γενικό διευθυντή του ΤΕΜΠΜΕ την περίοδο 2004-2008. Ο απερχόμενος πρόεδρος μίλησε χτες σε συνέντευξη Τύπου για τις επιδόσεις της 18μηνης θητείας του, ενώ δήλωσε ότι το υπουργείο αγνόησε την αίτησή του για διατήρησή του στη θέση του, καθώς και τις προτάσεις του για τα νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ. Απολογιστικά, στους 18 μήνες δόθηκαν εγγυήσεις για δανεισμό 55.116 επιχειρήσεων, για δάνεια συνολικού ύψους 5,15 δισ. ευρώ, με ποσοστά εμπλοκών 2,64% και 5,5% στην Α και Β φάση του προγράμματος, αντίστοιχα.

Δύο μέρες πριν, η διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων είχε στείλει επιστολή στην υπουργό Οικονομίας Λ. Κατσέλη, στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνταστίνου και στη συνέχεια στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, με την οποία δήλωναν ότι η επιλογή Παπαρσένου είναι λανθασμένη. Υποστηρίζουν ότι οι επιδόσεις του Ταμείου όσο ήταν γενικός διευθυντής ήταν μικρές με ευθύνη του, καθώς αυτός είχε επεξεργαστεί τα προγράμματά του, τα οποία διασφάλιζαν κυρίως τις τράπεζες έναντι των επιχειρήσεων και ότι ήταν προσβλητικός για τους εργαζόμενους. Δηλώνουν πάντως ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στο πρόσωπό του θα επιδοθούν «σε αγώνα για την αξιοπρέπειά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ