Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Στη σκιά των επιχειρηματικών παιχνιδιών και της βίας

Μπορεί η 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας να έφερε διαφοροποιήσεις, ανατροπές, εκπλήξεις - που προσδίδουν νέο ενδιαφέρον- ωστόσο εξωαγωνιστικά έδειξε ότι αυτό που παραμένει ίδιο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ειναι τα επιχειρηματικά παιχνίδια, τα φαινόμενα βίας οι κακές διαιτησίες και τα άσχημα - σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας - γήπεδα.

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ αφού αν και ανέκαμψε μετά τον αιφνιδιασμό του στο πρώτο 20λεπτο (η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Σκόκο) πότε η τύχη (δοκάρι) πότε ο Αραμπατζής του στέρησαν τη δυνατότητα για το κάτι παραπάνω. Στην Ενωση πάντως είναι ευχαριστημένοι και από το βαθμό της ισοπαλίας, αφού βάζει την ομάδα σε τροχιά πεντάδας και κυρίως ανεβάζει την ψυχολογία.

Εκτός όμως από τα αγωνιστικά, το ντέρμπι στιγματίστηκε και από τα νέα επεισόδια στο γνωστό πόλεμο συμφερόντων που διεξάγεται στο (πρόσφορο για αυτό) έδαφος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μεταξύ των επιχειρηματιών που προσδοκούν στο μεγαλύτερο κέρδος.

Η επανεμφάνιση στο ΟΑΚΑ και η δήλωση του εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Ανδρέα Βγενόπουλου για κάποιους παράγοντες της ομάδας, πως «....χαίρονται για το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε. Το πρωτάθλημα θα το πάρουμε, είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε δεν το θέλουν. Είτε αυτοί είναι Ολυμπιακοί, είτε είναι μισοί-Παναθηναϊκοί», δημιούργησε αντιδράσεις. Παράλληλα το περιστατικό έδωσε για μια ακόμη φορά το στίγμα των όσων συμβαίνουν και πρόκειται να ακολουθήσουν στο παρασκήνιο με σκοπό τον έλεγχο και τη διαχείριση των κερδών της ΠΑΕ. Επίσημα, αντίδραση εκδηλώθηκε από τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παύλο Γιαννακόπουλο που τόνισε ότι «ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει». Ανεπίσημα όμως αρκετοί είναι αυτοί που εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τα λεγόμενα Βγενόπουλου.

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Η δύσκολη επικράτησή του στη Ν. Σμύρνη μετράει διπλά. Αφενός βαθμολογικά αφετέρου σε υπολογίσιμο βαθμό στον τομέα της ψυχολογίας. Οι «κυανέρυθροι» συνεχίζουν την... κοιλιά και πλέον πλησίασαν αρκετά την επικίνδυνη ζώνη. Πάντως, δικαίως διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ τους. Από το παιχνίδι δεν έλειψαν και τα επεισόδια αφού υπήρξαν δυο διακοπές λόγω ρίψης αντικειμένων. Περιστατικά που δείχνουν για μια ακόμη φορά τις βαθιές ρίζες του φαινομένου της βίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ρίζες που φυσικά δεν κόβονται με τις.... προθέσεις των αρμοδίων μόνο για μεγαλύτερη καταστολή.

Ο ΠΑΟΚ έστω και δύσκολα νίκησε τον Ατρόμητο και συνεχίζει απτόητος την ανοδική του πορεία. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η πρώτη νίκη του ουραγού Πανθρακικού επί του Εργοτέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ