Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ακατανόητα» και ευνόητα...

Χτες η κυρία Ακριβοπούλου του ραδιοσταθμού ΣΚΑΪ βγήκε «έξω από τα ρούχα της». Αιτία, οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών. Γεγονός, δε, που τόσο πολύ έχει ταράξει την δημοσιογράφο, ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμα (από μικροφώνου μάλιστα) ότι η τακτική του αγροτικού κόσμου που βρίσκεται στα μπλόκα συνιστά αφενός «στάση αντικοινωνικής συμπεριφοράς» (!), αφετέρου «στάση ακατανόητη»...

*

Σε ό,τι αφορά στα περί «αντικοινωνικής συμπεριφοράς», το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι το «κουμπί» του θέματος σχετίζεται με τη γωνία από την οποία ατενίζει κανείς την κοινωνία.

Αν κάποιος την ατενίζει από την πλευρά - για παράδειγμα - του εφοπλιστή (όπως τυγχάνει να είναι ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ) που παίρνει το πετρέλαιο «τράνζιτ» και αυτό το θεωρεί «κοινωνικό»,

τότε είναι πολύ λογικό, όταν οι αγρότες ζητούν να παίρνουν το πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές, κάτι τέτοιο να το θεωρεί «αντικοινωνικό».

Πού ακούστηκε, άλλωστε, αγρότες και εφοπλιστές να έχουν τα ίδια δικαιώματα...

*

Οσο για το «ακατανόητο» του πράγματος, να βγαίνουν δηλαδή οι αγρότες στο δρόμο και να κάνουν μπλόκα, έχουμε να προτείνουμε στην κυρία συνάδελφο μια πολύ απλή μέθοδο... κατανόησης:

Ας παραιτηθεί του μισθού της

(ας τον καταθέσει στις εκστρατείες του ΣΚΑΪ για το περιβάλλον - προφανώς σε μερικούς αρέσει η φύση ειδικά όταν το ντεκόρ δεν περιλαμβάνει αγρότες...)

και ας πάει να κατοικήσει στο Βαλτινό Τρικάλων, προσπαθώντας να ζήσει είτε με τη σύνταξη της αγρότισσας, είτε με το εισόδημα από το ξεκληρισμένο χωράφι.

Αν και τότε δεν «κατανοήσει» τι βγάζει τους αγρότες στους δρόμους, τότε η περίπτωση κατατάσσεται - ευνοήτως - στη χορεία των ανεπίδεκτων κάθε μαθήσεως (και κατανοήσεως)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ