Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΛΗ
Ψηφίστηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΥΠ

Με τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κυρώθηκε χτες η πράξη νομοθετικού περιεχομένου σύμφωνα με την οποία υπάγεται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το νομοθέτημα καταψήφισε το ΚΚΕ τονίζοντας ότι και η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί στην κατεύθυνση της παρακολούθησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος, ενώ ενσωματώνεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Εισηγούμενος το νομοσχέδιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδης σημείωσε ότι για την ΕΥΠ υφίσταται μια «νέα κατεύθυνση, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος» αφού «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχει επιβάλει την αλλαγή» των επιχειρησιακών της δομών.

«Διαφωνούμε με τον προσανατολισμό της ΕΥΠ» τόνισε παρεμβαίνοντας ο Αντώνης Σκυλλάκος επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει την πράξη. Οπως διευκρίνισε «έχουμε μπει στη λογική να ενοποιηθεί ο χώρος ασφάλειας στην ΕΕ» και έτσι «η ανταλλαγή πληροφοριών που γίνεται στο όνομα της ΕΕ ξεφεύγει από τα όρια της εθνικής ασφάλειας». Πρόσθεσε ότι σήμερα «υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που συνδέουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την ΕΥΠ με άλλες χώρες, όπως αυτές που είναι στο ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα με τις ΗΠΑ».

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι «ο προσανατολισμός είναι το πώς το κάθε κράτος - μέλος της ΕΕ θα εξασφαλίζει καλύτερα την ισχύουσα τάξη πραγμάτων» έτσι οι κατασταλτικές αρχές «επειδή γνωρίζουν ότι δεν κινδυνεύουν από έναν "γνωστό άγνωστο" ή από ένα γκαζάκι» γι' αυτό «χρειάζονται εικόνα από το τι κάνει το εργατικό κίνημα» και «είμαστε σίγουροι ότι παρακολουθούνται οι κινητοποιήσεις και γίνονται και εκθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ