Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Κοινή πορεία με αγρότες - εργάτες και ΕΒΕ

Το πανό του μπλόκου των αγροτών μιλά από μόνο του: «Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά κλειστά, εργάτες χωρίς δουλειά»
Το πανό του μπλόκου των αγροτών μιλά από μόνο του: «Αγροτιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά κλειστά, εργάτες χωρίς δουλειά»
Ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην κυρίαρχη αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική με τη στήριξη εργαζομένων και νεολαίας έστειλαν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στη χτεσινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε μέσα στην πόλη του Αγρινίου. Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του μπλόκου της Ερμίτσας που βρίσκονται για δεύτερη συνεχή βδομάδα στο πόστο του αγώνα, συντονίζοντας τα βήματά τους με τα κοινά αιτήματα που υιοθέτησαν μαζί με άλλα μπλόκα στην πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη, διαμήνυσαν μέσα και από αυτή τη δυναμική κινητοποίηση πως συνεχίζουν ανυποχώρητα το δίκαιο αγώνα τους.

Οι μικρομεσαίοι παραγωγοί που κατέφθασαν από το μπλόκο με λεωφορείο στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου (ΕΚΑ) συναντήθηκαν με εργαζόμενους, εκπροσώπους της διοίκησης του ΕΚΑ, του Σωματείου Οικοδόμων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλους φορείς για να εκφράσουν τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα. Πορεύτηκαν από κοινού μαζί με νεολαίους στην πορεία που έγινε μέσα στην πόλη με μπροστάρη το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Ερμίτσας. Διαδηλώνοντας όλοι μαζί ενάντια στην ενιαία αντιαγροτική - αντεργατική επίθεση που ξεκληρίζει τους αγρότες, βάζει λουκέτο στα μικρομάγαζα, συμπιέζει μισθούς και μεροκάματα. Η ανάγκη κοινής δράσης και πάλης αποτυπώθηκε και στο κυρίαρχο σύνθημα «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» που δόνησε το κέντρο της πόλης.

Στην πλατεία Δημοκρατίας όπου κατέληξε η πορεία, στην οποία παραβρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Γιάννη Ποσοτίδη, χαιρέτισε ο Βασίλης Νικάκης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Εξέφρασε εκ μέρους του ΔΣ την πλήρη και έμπρακτη στήριξη στον αγώνα, τα αιτήματα και τις μορφές πάλης που επιλέγουν οι αγρότες. «Αγώνας, είπε, για να μείνουν στα χωριά τους, να μην ξεκληριστούν, για να μη δημιουργηθούν και πάλι τσιφλικάδες, για φθηνά και υγιεινά προϊόντα για το λαό». Υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων και τις συνέπειες που έχει αυτή η πολιτική συρρίκνωσης των εισοδημάτων και ξεκληρίσματος της αγροτιάς και στα μαγαζιά της πόλης.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Σπύρο Κοτοπούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και συνδικαλιστή της ΠΑΣΥ, ο οποίος αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες που έχει και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας η πολιτική της ΕΕ που στηρίζουν και υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τον καπνό όπου διώχθηκαν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες, ενώ επισήμανε την ένταση της επίθεσης μέσα από την αναθεωρημένη ΚΑΠ και σε άλλα προϊόντα όπως την ελιά και το βαμβάκι.

  • Ανυποχώρητα συνεχίζουν τον αγώνα τους και οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο Λούρο της Πρέβεζας παρά το τσουχτερό κρύο με τη στήριξη όλο και περισσότερων φορέων. Χτες στο μπλόκο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λευκάδας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ