Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά σύμπλευση για τα κέρδη των μονοπωλίων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ «βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κερδοσκοπικής επίθεσης», κ. πρωθυπουργέ! Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό...

Μόνο που... κάπως αργά το ανακάλυψε η κυβέρνηση και, το κυριότερο, σε λάθος κατεύθυνση. Γιατί αυτοί εννοούν τα περίφημα «σπρεντς» (τα μάθαμε κι αυτά) και προσπαθούν με συνωμοσιολογικές θεωρίες να καλύψουν τα κακώς κείμενα.

Ομως, η πραγματική «κερδοσκοπική επίθεση» εκδηλώνεται εδώ και χρόνια εναντίον του ελληνικού λαού και μάλιστα από όλες τις πλευρές. Από τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά, από την ακρίβεια κι απ' τη φορολογία.

Κι αυτοί που την κάνουν δεν είναι τίποτε ...σκοτεινά διεθνή κέντρα που απεργάζονται σχέδια καταστροφής της Ευρωζώνης και του ευρώ. Αντιθέτως, είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι κυβερνήσεις που συναποφασίζουν τις πολιτικές της.

Ας ψάξουν να βρουν όσους «μπαμπούλες» θέλουν (χτες ήταν η κρίση, σήμερα οι κερδοσκόποι, αύριο... οι εξωγήινοι). Πάντως, η πολιτική τους δε δικαιολογείται με κανέναν τρόπο.

Κι ούτε πρόκειται να μας πείσουν να «συμπλεύσουμε» μαζί τους προκειμένου κάποιες πολυεθνικές και κάποια κυκλώματα να βγουν κερδισμένα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Γιατί όλοι αυτοί οι ανταγωνισμοί σε βάρος των εργαζομένων γίνονται και λειτουργούν. Η εκμετάλλευσή τους είναι το διακύβευμα...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ο ρόλος της ΕΥΠ, μας είπαν χτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και άλλαξαν και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο σε αγαστή συνεργασία. Οπως μας είπαν, ο παγκόσμιος αντιτρομοκρατικός αγώνας έχει αλλάξει τα δεδομένα...

Με λίγα λόγια, ούτως ή άλλως, ουδείς ήξερε τι κάνει η ΕΥΠ και καμία αρμόδια αρχή δεν την ελέγχει. Τώρα μας δήλωσαν κι επισήμως τι επιπρόσθετα καθήκοντα θα έχει. Αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την καταστολή της δράσης του «εχθρού λαού».


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί αυτοί διεξάγουν «αντιτρομοκρατικό αγώνα», εξ όσων γνωρίζουμε. Αλλά και το εργατικό κίνημα είμαστε βέβαιοι ότι δε θα το ξεχάσουν. Αλλωστε, όσοι αντιδρούν στις εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι... εν δυνάμει τρομοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ