Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Ανησυχούν για τους αγώνες των εργαζομένων

Εφημερίδα της Πάτρας εμφανίζει τον περιφερειάρχη Δυτ. Πελοποννήσου να ζητά από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ τη συνδρομή της στην αντιμετώπιση της δράσης του ταξικού κινήματος και του ΚΚΕ

Οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων αποτελούν κόκκινο πανί για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα)

ICON

Οι ταξικοί αγώνες των εργαζομένων αποτελούν κόκκινο πανί για την πλουτοκρατία και τα κόμματά της (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Πάτρα)
Μέτρα για να αντιμετωπιστεί η αγωνιστική δράση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην Αχαΐα φέρεται να ζήτησε από τη ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ ο περιφερειάρχης Δυτικής Πελοποννήσου, Τάσος Αποστολόπουλος, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε πρόσφατα και στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Τα παραπάνω καταγράφονται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής, και μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί.

Το δημοσίευμα εμφανίζει στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμμερίζονται τα «παράπονα» του περιφερειάρχη, να συζητούν σε ανάλογο «πνεύμα» και να αποφασίζουν ανάλογα μέτρα αντίδρασης.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μάλλον έχουν "χάσει τα αυγά και τα πασχάλια". Πάνω στον πανικό τους για τις γενικευμένες λαϊκές αντιδράσεις στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - που έχει τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. - έχουν χάσει κάθε μέτρο και καταφεύγουν στον ωμό αντικομμουνισμό και στις απειλές ενάντια στο ΚΚΕ και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η στάση τους. Προφανώς ο περιφερειάρχης - εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η Περιφέρεια πρέπει να είναι ανοιχτή μόνο στους εκπροσώπους των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών και κλειστή για τους οικοδόμους, τους εργάτες, τους φοιτητές και τους αγωνιζόμενους αγρότες. Το μήνυμα, άλλωστε, το έδωσαν ήδη στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία ανταγωνίζονται στον αντικομμουνισμό και στις απειλές ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες και στις εργατικές κινητοποιήσεις.

Γνωρίζουν καλά ότι η εργατική τάξη, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν νέες θυσίες για την πλουτοκρατία, να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση. Γνωρίζουν ακόμα καλύτερα ότι το κάλεσμα του ΚΚΕ για λαϊκή αντεπίθεση και ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος βρίσκει πλατιά απήχηση στο λαό και αυτό τους φοβίζει. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Στο ΚΚΕ δεν πιάνουν απειλές. Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ