Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στις 10 το πρωί στο Βοτανικό, στη συμβολή των οδών Καβάλας και Σπύρου Πάτση

Πορεία με τα ταξί τους και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι στα ταξί Αθήνας και Πειραιά, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα του κλάδου, τα οποία διαρκώς οξύνονται τα τελευταία χρόνια.

Την απόφαση για τη σημερινή κινητοποίηση πήρε Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων στα ταξί Αθήνας - Πειραιά, η οποία συγκροτήθηκε μετά από μεγάλη συγκέντρωση αυτοκινητιστών του κλάδου, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αυτοκινητιστών ταξί, ώστε να αποτραπεί ο οικονομικός και επαγγελματικός τους αφανισμός. Με τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι αυτοαπασχολούμενοι στα ταξί θέλουν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τα φορολογικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και έχουν στόχο την έμμεση και άμεση υπερφορολόγηση του κλάδου.

Η συγκέντρωση των αυτοαπασχολούμενων στα ταξί έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 10 π.μ. στο Βοτανικό, στη συμβολή των οδών Καβάλας και Σπύρου Πάτση, απ' όπου θα ξεκινήσουν πορεία με τα οχήματά τους προς την πλατεία Συντάγματος και τελικό προορισμό έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γραμματείας της Επιτροπής Αγώνα, η αύξηση του κόστους λειτουργίας και η μείωση της χρήσης του ταξί οφείλονται στην οικονομική καπιταλιστική κρίση και τα μονοπώλια, ενώ το τελικό χτύπημα επιχειρείται τώρα από την κυβέρνηση, με την προωθούμενη υπερφορολόγηση του κλάδου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για να «περάσουν» τα ταξί από τα χέρια των μικρών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών ταξί σε μεγάλες ανώνυμες εταιρείες που θα μονοπωλήσουν τον κλάδο, σε εφαρμογή και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τη λεγόμενη «απελευθέρωση των επαγγελμάτων».

Σημειώνεται ότι οι αυτοκινητιστές ταξί αποφάσισαν να διεκδικήσουν από τα κάτω λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μετά την άρνηση των πλειοψηφιών (ΔΑΚΜΕ - ΠΑΣΚΕ) που απαρτίζουν τα προεδρεία σε Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) και Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ) να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του κλάδου. Οπως αρνούνται και τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων, ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές για το μέλλον τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προεδρεία ΣΑΤΑ και ΠΟΕΙΑΤΑ, όχι μόνο αρνούνται την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης, αλλά ξεπερνώντας κάθε δημοκρατικό όριο, εξαπολύουν προκλητική επίθεση ενάντια στην Επιτροπή Αγώνα, κατηγορώντας τη για «επιεικώς αντισυνδικαλιστική πρακτική που επιδιώκει την "επιβολή" κομματικών - παραταξιακών μεθόδων σε έναν κλάδο». Είναι προφανές ότι η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών ταξί στο σημερινό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα έχει θορυβήσει τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες του κλάδου, οι οποίες έφτασαν στο σημείο να εκδώσουν ανακοινώσεις, με σκοπό να αποτρέψουν τη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ