Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πανεργατική απεργία

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Εθνική πανεργατική απεργία κήρυξε το μεγαλύτερο εργατικό Συνδικάτο στην Τουρκία Turk - is, καθώς και οι εργατικές ενώσεις του δημοσίου τομέα, για τις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας ΤEKEL, που ξεπουλήθηκε από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στην TEKEL, απεργούν επί 45 μέρες, ενάντια στις απολύσεις και τις εργασιακές αλλαγές που επιφέρει η ιδιωτικοποίηση της καπνοβιομηχανίας, δεχόμενοι απειλές και επιθέσεις από το τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση Ερντογάν.

Την ευθύνη για τις συνομιλίες με την κυβέρνηση είχε αναλάβει εκ μέρους των εργαζομένων της TEKEL, το Turk - Is, απορρίπτοντας ως απαράδεκτες τις προτάσεις του Ρ. Ερντογάν που υπερασπίζονταν το ξεπούλημα και την απαξίωση της καπνοβιομηχανίας. Χτες σε συνάντηση που είχαν τα μεγαλύτερα τουρκικά συνδικάτα, Turk - Is, Hak - Is, DISK, Memur - Sen, Turkiye, Kamu - Sen και KESK, αποφάσισαν πανεργατική απεργία με στόχο να προειδοποιήσουν την κυβέρνηση ότι οι αντιλαϊκές - αντεργατικές αποφάσεις θα βρουν απέναντι τους εργαζόμενους.

Στα γραφεία του ΚΚ Τουρκίας, στο Σαλιχλί, αναρτήθηκε πανό που έγραφε «η TEKEL ανήκει στο λαό, το ΑΚΡ την ξεπουλάει», προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, που υποχρέωσε να κατέβει, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής εκφοβισμού που ακολουθεί η τουρκική κυβέρνηση.

  • Σε ακόμα εννιά καταδίκες εναντίον της Τουρκίας προχώρησε χτες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφορικά με υποθέσεις πολιτικών κρατουμένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ