Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να αποτύχει η πολιτική τους...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ κι αυτός ο Γ. Πεταλωτής, πόσο να μπορέσει να διαστρέψει τα πράγματα δηλαδή; Πόσα ψέματα να πει;

Η κυβέρνηση λέει εφαρμόζει την πολιτική Καραμανλή, όμως η δική τους εκδοχή έχει και... «αναπτυξιακή προοπτική»!!!

Και γιατί να μην έχει, εδώ που τα λέμε; Το να προσφέρεις «προοπτική», «ευοίωνο μέλλον» και υποσχέσεις για ένα «καλύτερο αύριο», ως γνωστόν είναι... τσάμπα. Ούτε έξοδα έχει, ούτε φόρο πληρώνεις...

Αν φορολογούνταν άλλωστε κάθε ψέμα και κάθε «θα» που έχουν πει τα κόμματα του δικομματισμού σε αυτή τη χώρα, δε θα υπήρχε θέμα δημοσίων εσόδων. Τα ταμεία θα ήταν ξέχειλα.

Για την ώρα πάντως, τα μόνα ταμεία που έχουν χρήματα είναι αυτά των ΑΕ, των τραπεζών και των πολυεθνικών. Κι επειδή αυτά πρέπει να παραμείνουν γεμάτα, εμείς - κατά τη γνώμη τους - πρέπει να υποστούμε την πολιτική που υπαγορεύει το κεφάλαιο.

Ομολογουμένως έχουν ανακαλύψει - για λογαριασμό μας - πολλά προσχήματα. Σε αυτό είναι πολύ δυνατοί και διαθέτουν επιλογές για κάθε γούστο.

Μπορούμε -λέει- να το κάνουμε για λόγους «εθνικούς» (κινδυνεύει η εθνική ανεξαρτησία), για λόγους «ευρωπαϊκούς» (κινδυνεύει η ευρωζώνη και το ευρώ) ή για λόγους «οικονομικούς» (κινδυνεύει η οικονομία μας).

Εμείς πάλι λέμε να μην το κάνουμε, για λόγους... «ταξικούς», για να κινδυνεύσει στα σοβαρά η πολιτική τους που μας πάει από το κακό στο χειρότερο.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΤΟΙΟΥΣ καιρούς, πάντως, πληθαίνουν και τα φαινόμενα των περίφημων «κοψοχέρηδων», που μετανοιώνουν επειδή έφεραν το ΠΑΣΟΚ (ή τη ΝΔ παλιότερα) στην εξουσία...

Αν και εδώ ταιριάζει η φράση... «ας πρόσεχες», είναι βέβαιο ότι πάντα μπορεί να διορθωθεί αυτό το λάθος. Και κυρίως αν αλλάξει κανείς στάση ζωής.

Ως γνωστόν στον... καναπέ είναι πιο εύκολο να πιστέψει κανείς τα ψέματα που του αραδιάζουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποκαλυπτικός διάλογος... (2013-12-15 00:00:00.0)
Απαιτούν τη συνενοχή των εργαζομένων... (2009-11-25 00:00:00.0)
Παπα - Ψεύτης! (2006-04-20 00:00:00.0)
Αλήθειες και ψέματα (2004-01-16 00:00:00.0)
Ενα "μάγκνουμ" για τον ...Σημίτη (1996-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ