Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... αλλά και πλάτες στην κυβέρνηση

Η δεύτερη έκπληξη για τη ΓΣΕΒΕΕ προέκυψε από το φορολογικό νομοσχέδιο, αν και φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση κάτι είχε ...υποψιαστεί. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, από τον οποίο ζητά συνάντηση, σημειώνει: «Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι η όλη διαδικασία "διαλόγου" που έγινε μέχρι σήμερα για το φορολογικό νομοσχέδιο, χωρίς την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, δεν αποτελεί πραγματική διαβούλευση».

Και στις δύο περιπτώσεις η ΓΣΕΒΕΕ βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμη επιβεβαίωση του αληθινού χαρακτήρα των στημένων «κοινωνικών διαλόγων».

Κι αντί, έστω αυτή την ώρα, να αντιδράσουν οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών παρατάξεων αγωνιστικά και να μπουν μπροστά στον αγώνα κηρύσσοντας κινητοποίηση για τις 10 του Φλεβάρη, αυτές προσπαθούν να υπερασπιστούν το ...κύρος του «κοινωνικού διαλόγου».

Στην πραγματικότητα λένε στην κυβέρνηση ότι με αυτά που κάνει ξεμπροστιάζει και ακυρώνει τη διαδικασία, την οποία πρέπει να προστατέψει για να είναι αποτελεσματική. Τους φέρνει σε δύσκολη θέση απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, όμως ακόμη κι έτσι συνεχίζουν να κάνουν «πλάτες» στην κυβέρνηση και να ζητούν συναντήσεις και διευκρινήσεις, όταν οι εξαγγελίες έχουν ήδη γίνει.

Αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας τον αγώνα και τη διεκδίκηση κόντρα στην πολιτική των μονοπωλίων ακόμη και την ύστατη ώρα.

Κανείς μικρός ΕΒΕ δεν πρέπει να αγνοήσει αυτή τους τη στάση. Και όχι μόνο αυτό. Να τους γυρίσει την πλάτη, να τους εγκαταλείψει, να συνταχτεί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ