Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ στον καθολικό πόλεμο κεφαλαίου, αστικών κομμάτων

Το θέμα της συνέντευξης ήταν: «Η πάλη του ΚΚΕ για την οργάνωση των λαϊκών αγώνων μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων»

  • Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ τα έλεγε στο πρόγραμμά του, είναι συνεπέστατο. Η ΝΔ τα στηρίζει. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητάει σκληρότερα μέτρα και την κρατική καταστολή για να επιβληθούν. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ τις «προεκλογικές υποσχέσεις του», δηλαδή τις αντιλαϊκές. Θα έρθουν κι άλλα σκληρά μέτρα. Αλλά δε χάνουν όλοι. Η αξία των μετοχών των τραπεζών, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ και των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ διαμορφώθηκε στα 688,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 489,7 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν τον Αύγουστο του 2009. Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την κρίση. Οσο για τα περί πτώχευσης, ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία, ή θα πτωχεύσει ο λαός. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία που έχει τα κεφάλαια και τα κέρδη.
  • Στην ενιαία ολομέτωπη επίθεση στους μισθωτούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, χρειάζεται ενιαία καθολική αντεπίθεση, σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική στα οικονομικά, κοινωνικά, δημοκρατικά ζητήματα. Αν ο λαός φοβηθεί, τότε σε μερικά χρόνια θα αποτιμά θυσίες τραγικές. Αν συνειδητοποιήσει ότι έχει την ηθική υπεροχή, την υπεροχή ιδεών, του δίκιου και έχει οργανωμένη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει, τότε μπορεί να κερδίσει τελικά τον πόλεμο. Χρειάζεται αλυσίδα αγώνων που στηρίζονται στην οργάνωση των εργαζομένων κατά χώρο δουλειάς, κατά κλάδο και ένας για όλους και όλοι μαζί. Πολεμική αντεπίθεση. Με τα όπλα που έχει ο λαός και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει όλα.

ΣΕΛ.  6   -   10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ